Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-03-08

Årets digitaliseringsledare Silvia Ernhagen har barnen i fokus

Priset går till en chef som på ett framgångsrikt sätt skapat resultat genom att driva eller möjliggöra digital transformation. I år uppmärksammas Bris Kommunikations- och påverkanschef Silvia Ernhagen för sitt arbete med att skapa nya digitala vägar för barn som behöver uttrycka svåra känslor.

Utmärkelsen delades ut av Ateas vd Carl-Johan Hultenheim under Chefsgalan på Grand Hôtel i Stockholm. Det var en mycket rörd pristagare som gick upp på scenen för att ta emot sitt pris.

  Det känns fantastiskt. Jag är så glad och stolt över Bris och alla mina kollegor och det vi har gjort tillsammans, säger Silvia Ernhagen, Bris. 

Så här löd Juryns motivering:

”Att möta barnen på barnens arena är en av nycklarna för framgång. När barnen sätter agendan för hur de vill kommunicera och söka hjälp skapar hon trygghet. Har öppnat nya digitala vägar – här kan barn till exempel uttrycka sina känslor i form av emojis. Ett arbete som skapat ringar på vattnet både i Sverige och utomlands.”

– Vi har märkt att de digitala satsningarna gjort stor skillnad för de barn vi jobbar för. Vi har besökare i alla de här kanalerna och användningen ökar. Dels har vi frågat barn på vårt Instagram vad de vill ha för typ av stöd av Bris, och då är det väldigt många som har sagt att de vill ha digitalt lättillgängligt stöd. Det har vi kunnat ge dem och det känns väldigt bra att kunna möta det behovet, säger Silvia Ernhagen.

Atea instiftade priset tillsammans med tidningen Chef förra året och det seglade genast upp som det näst största priset på galan. Ett av syftena med priset att visa hur viktigt samarbetet är mellan it och kärnverksamhet.

  Vi är stolta och glada över alla nomineringar som kommit in i år. Alla verksamheter oberoende bransch behöver ledare som vågar tänka nytt, möjliggörare som har uthålligheten som krävs för att lyckas med digitala satsningar. Det känns viktigt att kunna lyfta fram chefer från olika verksamheter och belysa hur de arbetar med digitaliseringen. Jag hoppas att de ska inspirera många fler ledare att våga satsa, vilket kommer behövas för att Sverige ska kunna bibehålla sin internationella konkurrenskraft, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Juryn bestod av:

Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea Sverige (Ordförande)
Ann-Marie Ovin, cio, Vinge
Anders Olsson, cio, Gävle Kommun
Susanne Gyllhamn, cio, Telge
Peder Sjölander, cio, Pensionsmyndigheten
Peter Axelborn, cio, Försäkringskassan
Daniel Forslund, innovationslandstingsråd, Stockholms läns landsting

Om Årets digitaliseringsledare:

Priset instiftades år 2017 av Atea och tidningen Chef och delas ut till en nytänkande och modig verksamhetschef som tillsammans med it-organisationen driver den digitala transformationen.

Läs mer om samtliga priskategorier på Chefsgalan