Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2018-11-29

Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea

Aleris Sjukvård och Atea Sverige har ingått ett treårigt avtal med möjlighet till förlängning. Avtalet omfattar it-driften av ett trettiotal infrastrukturtjänster. Det initiala värdet uppgår till ca 60 miljoner kronor.
Foto: Aleris

Tillsammans med Atea ser vi fram emot att ta vår it-miljö till nästa nivå. Ateas stora erfarenhet av vårdsektorn var en viktig faktor i valet av it-partner. Med tanke på att vi finns över hela landet är det en styrka med en strategisk it-partner som också gör det, förklarar Katarina Hambraeus Johansson, it-chef på Aleris Sjukvård.

Transitionen från nuvarande leverantör har påbörjats och kommer att fullföljas de kommande sex månaderna. Förutom it-drift och tjänster kopplade till it-verksamheten kommer Atea att stötta Aleris Sjukvård i den digitala utvecklingen av vården, som rådgivare och partner.

Det sker en spännande förflyttning inom hälsa- och sjukvård där digital utveckling blir centralt för att lösa utmaningar. Det är roligt att vi har fått förtroende från Aleris Sjukvård att stötta dem med våra kompetenser kring it-miljö och kunna bistå med vidareutveckling av vården, säger Linus Wallin som är chef för Region Stockholm på Atea.