Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-09-04

Vad krävs för att klassas som Aruba Certified Design Expert?

En som vet är Ateas Philip Vilhelmsson. Som förste svensk, och nummer 759 i världen, kan han numer stolt titulera sig Aruba Certified Design Expert (ACDX).

Testet för Aruba Certified Design Expert (ACDX) är ett åtta timmar långt prov som går ut på att bevisa att man kan designa olika typer av komplexa trådlösa nätverk med hjälp av produkter och funktioner i Aruba-serien från HPE.

– Förutom flertalet installationer av Aruba-produkter, tog det mig ca fem månaders studier för att klara provet. När jag väl hade lämnat in provet var det en veckas mycket nervös väntan innan jag fick beskedet att jag blev ACDX, med nummer 759 i världen, kort därefter fick jag även veta att jag var först i Sverige, vilket var en glad överraskning, säger Philip Vilhelmsson, systemkonsult inom kommunikation Atea.

Det krävs både praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap för att klara det utmanande provet. Personen i fråga blir testad både på generell nätverkskunskap, samt måste visa att hen kan följa rekommendationer på design och implementering från HPE Aruba.

– Philips ACDX certifieringen är ett tydligt bevis för Ateas kompetens inom Aruba och gör att våra kunder får ta del av det senaste inom Aruba nätverksdesign. I dag är Atea faktiskt ensamma  i Sverige om att vara HPE Platinum partner inom både Converged Infrastructure & Networking, säger Thomas Stenholm, partner manager HPE Atea.