Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2017-03-17

Emma Green har hoppat färdigt - Atea tackar för en fantastisk karriär

Med fyra medaljer i internationella mästerskap och elva raka finalplatser i stora utomhusmästerskap är hon en av våra största friidrottare i modern tid. Emma Green är Göteborgstjejen som har gett epitetet ”Bäst när det gäller” ett ansikte.

När hon nu har bestämt sig för att lägga höjdhoppsskorna på hyllan så är det med stolthet som Atea ser tillbaka på de 10 år under vilka de har haft nöjet att sponsra henne och hennes fantastiska karriär.

– Det har varit imponerande att på nära håll få följa en person som både är stark friidrottsligt och som även står upp för sina åsikter på ett tydligt sätt. Det rimmar väl med Ateas värderingar och vi vill tacka henne för att vi fått vara med på hennes resa, säger Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör Atea.

Stefan Olsson på Svenska Friidrottsförbundet är en av de personer som följt Emma på nära håll under hennes tid som aktiv.

– Emma har haft en väldigt lång och framgångsrik karriär och när hon nu avslutar den vill jag och hela friidrottssverige passa på att tacka henne för alla fantastiska insatser, önska lycka till med nya projekt och utmaningar, samt hoppas att vi på olika sätt får glädje av hennes erfarenheter i framtiden, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Emma själv är tacksam över det stöd som Atea har gett henne under åren som gått.

– Atea har stöttat mig under både med- och motgångar, vilket betyder mycket. Som alla vet så är vägen till målet inte alltid spikrak och det krävs en hel det hårt arbete. Atea förstår vad som krävs för en bra prestation. Tusen tack för all er energi, säger Emma Green.

Läs mer om Emmas satsning framåt här

Emma Greens fyra medaljer i internationella mästerskap:

  • VM-brons 2005
  • EM-silver 2010
  • EM-brons 2012
  • EM-brons i Göteborg 2013.