Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-10-30

Atea är först i Europa med att erbjuda Disaster Recovery som tjänst

Många av Ateas kunder vill flytta till molnet. Tidigare har det varit svårt att säkra sina system om något oförutsett skulle hända. Nu när Atea som enda företag i Europa erbjuder Disaster Recovery som som tjänst blir detta möjligt.

”Alternativet är att bygga en egen datahall, vilket är både väldigt kostsamt och tar väldigt lång tid.”

— Jonas Emilsson, affärsutvecklare, Datacenter

- Det känns förstås väldigt roligt att vara först i Europa med att kunna erbjuda Disaster Recovery som skyddar det VMware-baserade datacentret. Det är en väldigt enkel, säker och kostnadseffektiv katastrofhantering som kommer att passa många av våra kunder, säger Jonas Emilsson som är Affärsutvecklare på Atea.

Tjänsten innebär i korthet att Ateas kunder får tillgång till ett skydd av virtuella maskiner och infrastruktur genom att information kopieras från kundens datacenter till ett sekundärt datacenter i molnet. 

- Alternativet är att bygga en egen datahall, vilket är både väldigt kostsamt och tar väldigt lång tid, säger Jonas Emilsson.

Det som möjliggör att Atea nu kan erbjuda kunderna denna tjänst är ett unikt samarbete mellan Atea och VMware.

- Vi har på ganska kort tid kunnat ta fram den här tjänsten med hjälp av VMware. Samarbetet innebär att vi kan erbjuda denna tjänst till alla kunder som idag har VMware-plattform, oberoende av storlek, säger Jonas Emilsson.

Vill du veta mer?