Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-12-06

Digitala strategier – Så prioriterar Sveriges it-beslutsfattare

Digitala ekosystem och cyber security högst upp på agendan när svenska cio:er och verksamhetschefer möttes i Stockholm.

Anna Ekelund på Dagens industri och Carl-Johan Hultenheim, vd Atea agerade moderatorer. Under dagen diskuterades en mängd områden och publiken ombads att dela med sig av de frågor som står högst upp på deras dagordning. Här är några exempel på frågor som verkligen berör svenska it-beslutsfattare just nu.

På frågan: Har ditt företag/verksamhet startat eller gått med i ett nytt digitalt ekosystem det senaste året? Svarade hela 71 procent av publiken ja. Ett tydligt kvitto på att digitaliseringen medfört radikala förändringar för svenska it-beslutsfattare. Kopplat till samma ämne fick publiken även svara på frågan: Om ja, vilken är er mest oväntade samarbetspartner? Svaren blev många men flest angav intressant nog kategorin konkurrent.

Ett annat tema som diskuterade under dagen var cyber security. Hela 76 procent angav att hotbilden har förvärrats markant den senaste tiden. Att säkerhet står för både möjligheterna och utmaningarna i digitaliseringen blev tydligt i debatten som följde.

Efter en heldag med heta diskussioner, rundabordssamtal och keynote-pass med framstående talare som; Hélène Barnekow, vd Telia,  Karl-Henrik Sundström vd, Stora Enso samt Peter Burman, projektledare för gruvautomationsprogrammet inom Boliden, så avslutades kvällen med Friidrottsgalan. Kvällens värdpar var friidrottsprofilen Kajsa Bergqvist och Ateas Magnus Sallbring. Årets friidrottare blev Daniel Ståhl, diskus. 

Digitala strategier arrangeras av Dagens industri och Atea. Evenemanget syftar till att belysa den snabba utvecklingen som sker i svallvågorna av digitaliseringen, där it och ny teknologi skapar förutsättningar för samarbeten mellan it och övrig verksamhet. De nya ekosystemen genererar även helt nya affärsmodeller och det sker i en snabb takt.