Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-01-19

De är finalisterna till Årets Digitaliseringsledare 2017

Engagemanget för Ateas och Chefs nyinstiftade pris har varit stort. Tillsammans med titeln Årets Chef har det nya priset rönt störst intresse bland kategorierna. Nu står det klart vilka tre finalister som tävlar om den åtråvärda titeln Årets Digitaliseringsledare.

Juryn, under ledning av Ateas vd Carl-Johan Hultenheim har utsett tre kandidater som sett möjligheterna i digitaliseringen och framgångsrikt lett sin verksamhet och sina medarbetare framåt i den digitala transformationen.

Finalisterna är...

 • Daniel Forslund
  Innovationslandstingsråd, Stockholms Läns Landsting

  Nomineringen lyder: Kandidaten är som ledare en föregångare och katalysator för digital innovation i en politisk miljö. Hen har genom att utmana satta regelverk tagit bort hinder och möjliggjort för andra att driva inte ett utan flera olika initiativ. Resultatet kommer alla patienter i vården till godo.

 • Michelle Kadir
  VP digital business, Sony Music

  Nomineringen lyder: Den internationellt erkända kandidaten har med den senaste tekniken bl.a. skapat en transparens i affärsmodellen som ger kunderna en tydlig ekonomisk bild av deras konstnärskap. Detta har hen gjort med stort mod och framåtanda i en komplex miljö.

 • Monica Eckerdal
  Präst, Svenska Kyrkan

  Nomineringen lyder: Kandidaten har genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Från ett begränsat initialt uppdrag har kandidaten i en traditionstyngd miljö på eget initiativ och med enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv. Hen har överbryggat geografiska hinder och mött människor där och när de behöver det som mest.

Vinnaren presenteras på Chefgalan den 7 mars 2017.
 
Läs mer om priset och intervjuer med nominerade.

Läs mer om samtliga kategorier.