Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-12-13

Barn är inte till salu

Den rubriken kan nog alla skriva under på men faktum kvarstår att det varje minut, varje dag, året om, säljs fyra barn inom sexhandeln världen över. Det är både skrämmande och svårt att ta in.

Ateas hjälpande händer är en fond där medarbetare på Atea frivilligt avstår en del av sin lön varje månad med målet att bidra till att göra vår värld lite bättre. I år beslutade sig fonden för att stödja Musikhjälpens viktiga insamling, Barn är inte till salu.

Ebba Sang, fondens ordförande, reste till Umeå för att överlämna checken på 200 000 kr från denna insamling.

– Årets tema för Musikhjälpen, Barn är inte till salu, är ett mycket svårt och tungt ämne, men genom insamling kan vi tillsammans bidra till verklig förändring och se till att inget barn någonsin mer ska behöva bli offer för människohandel, säger Ebba Sang, ordförande i Ateas hjälpande händer.

Checken överlämnades av Ebba Sang och Magnus Sallbring Atea

För att snabbt samla in ännu mer pengar har fonden även startat en digital bössa där fler än de egna medlemmarna kan vara med och bidra.

– Jag är verkligen stolt över att få kunna lämna över bidraget från våra månadsgivare och ser fram emot att se hur mycket vi lyckas skramla ihop i vår digitala bössa. Min förhoppning är att vi ska kunna dubblera det belopp vi redan skänkt, avslutar Ebba Sang.