Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-05-08

Atea inspiratör på FN-konferens om hållbarhet

Hur ska världen nå de globala hållbarhetsmålen? Atea kommer att diskutera ämnet tillsammans med andra ledande företag i Norden under FN-konferensen Global Compact i Göteborg den 8-9 maj.

Den 8-9 maj står Volvo Cars värd för ett möte initierat av FN:s Global Compact Nordic Network. Ett möte som samlar ledande företag i Norden för att diskutera FN:s globala mål och hur näringsliv och samhället kan bidra till att världen möter dem. Mötet öppnas av Hans Håkansson, CEO Volvo Cars, Henrik Madsen, styrelsemedlem i FN:s Global Compact Board samt Sveriges ambassadör för hållbart företagande, Diana Madunic.

Under två dagar diskuterar över 150 deltagare vikten av partnerskap, innovation och kreativitet för att nå målen. Konkreta exempel på hur företag i Norden bidrar till att målen uppnås lyfts fram.

Ateas hållbarhetsspecialist, Chiara Selvetti, är inbjuden att berätta om hur Atea valt att arbeta med leverantörskedjan och bolagets erfarenheter av att förbättra villkor inom elektronikbranschen. Syftet är att inspirera andra företag att skapa de förutsättningar och partnerskap som behövs för att förflytta den egna branschen.

– Konferensen ger oss som jobbar med dessa frågor ett utmärkt tillfälle till utbyte av erfarenheter och att lära av varandra, jag ser fram mot att vi tillsammans hittar vägarna framåt mot ett hållbart samhälle, säger Chiara Selvetti, ansvarig leverantörskedjan Atea.

Läs mer om Ateas arbete inom hållbarhet här.

Under de senaste åren har Atea fått flera erkännanden för sitt hållbarhetsarbete. 2016 fick bolaget utmärkelsen ”Grönt Föredöme” som erkännande för dess pågående miljöarbete, samma år utsågs bolaget till en branschledare när det gäller arbetet för barns rättigheter av Global Child Forum och Boston Consulting Group. 2015 utsågs Atea till ”Utmärkt hållbar leverantör” av svenska Konkurrensverket och 2014 tilldelades Atea klimatpris från KTH/Cero.