Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-03-30

Atea går in i forskningsprojektet för personlig integritet

Som ett led i Ateas offensiva satsning inom säkerhet har bolaget valt att bli Industry Partner till det innovativa utbildningsnätverket Privacy & Us och deras Europeiska forskningsprojekt inom personlig integritet.

Syftet med projektet är att ge tretton forskare en unik möjlighet att utbyta idéer och diskutera utmaningar med specialister som jobbar praktiskt med säkerhets- och integritetsfrågor.

– Anledningen till att vi bad Atea gå med i forskningsprojektet är att bolaget både har kompetens inom områden och ett antal aktiva implementationsprojekt med sina kunder. Vi tycker att praktisk erfarenhet från ett flertal projekt adderar en intressant aspekt som ger våra unga forskare en bra förankring, säger Leonardo Martucci, projektansvarig för Privacy & Us och docent inom dataintegritet (privacy), vid Karlstads Universitet.

Atea kommer agera värd för två av forskarna under perioden 2017–2018 där de får möjlighet att jobba på plats hos Atea för att på så sätt kunna tillskansa sig den erfarenhet av att jobba i skarp miljö som krävs. Vidare kommer Ateas medarbetare undervisa forskarstuderande från universitet i hela Europa avseende praktiska utmaningar och de olika lösningar som används i praktiken.

– Jag är väldig stolt över att vi nu får möjlighet att vara med och medverka till att utbildning och forskning inom personlig integritet sätts på agendan. Att vi blir Industry Partner till Privacy & Us är en bekräftelse på den kompetens vi besitter inom Atea, säger Albin Zuccato, affärsområdeschef säkerhet Atea.

Läs mer om Privacy & Us