Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-03-31

Atea bidrar med 300 000 kr till Hungerhjälpen

Människor svälter samtidigt som vi njuter av våren och ser tiden an med tillförsikt. Situationen är akut och vi känner ett ansvar att dela med oss till dem som behöver.

För Ateas hjälpande händer och dess månadsgivare känns det självklart att vara med och stötta Hungerhjälpen i detta akuta läge. Behovet av matbistånd är större än någonsin. Vi läser och hör om att 70 miljoner människor kommer att vara i behov av stöd under året. Av dessa är 1,4 miljoner barn som riskerar att dö av undernäring. Vi väljer därför att bidra med 300 000 kr till Hungerhjälpens insamling.

– Våra medarbetare känner stolthet i det vi tillsammans gör kring Ateas hjälpande händer. Att ha möjlighet att vara med och göra skillnad känns som ett privilegium och väldigt stort, säger Annica Aleberg Ehn, avgående ordförande för Ateas hjälpande händer, och fortsätter, att en sista gång som ordförande få vara med och bidra till dem som verkligen behöver skänker mig värme och tacksamhet.

Jennie Backman, marknadsprojektledare på Atea, tar över som ordförande för fonden då Annica nu går i pension.

Läs mer om Hungerhjälpens insamling

Om Ateas hjälpande händer

Många av Ateas medarbetare bidrar månadsvis med pengar till fonden Ateas hjälpande händer – en fond som stödjer humanitärt arbete.