Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-02-01

Atea accelererar satsningen inom informations- och it-säkerhet

Atea växer inom säkerhetsområdet. Målet är att före utgången av 2018 ta positionen som nummer ett på den svenska marknaden.

För att nå målet har ledningen tagit beslut om ytterligare satsningar som innebär förstärkning inom både försäljning, leverans och ledning. Som ett första steg har Atea rekryterat Albin Zuccato som ny affärsområdeschef för säkerhet. Albin kommer närmast från Sentor där han har arbetat som ‎Head of Information Security.

Albin har lång erfarenhet som konsult och ledare inom området. Han utbildar även på Stockholms samt Karlstads universitet och är en uppskattad talare på säkerhetskonferenser. Han tillträder sin tjänst i februari.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att använda Ateas styrka och marknadsposition för att hjälpa våra kunder att göra Sverige till en säkrare plats. Kunderna ska känna sig trygga med att kontakta Atea, oavsett om det är för att prata om brandväggar, log-lösningar (SIEM) , säkerhetsledningssystem, dataskyddsförordningen (GDPR) eller ”managerade” säkerhetstjänster. För att vara nummer ett ska vi finnas överallt och vi ska vara bäst på att leverera kundnytta, säger Albin Zuccato, affärsområdeschef säkerhet Atea.

– Det finns många spelare på marknaden idag men ingen tydlig ledare, den positionen ska Atea ta senast den sista december 2018. Vi fördubblar antalet konsulter och Albin kommer att vara en viktig pusselbit i arbetet för att nå positionen, säger Peter Falk, regionchef Atea.