Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2017-11-15

Appen Viva Omsorg vann innovationspris i Eskilstuna kommun

Innovationspriset delades ut till vård- och omsorgsförvaltningen för deras digitala arbete med Viva Omsorg inom hemtjänsten i Eskilstuna. – Det här priset visar att vi är på rätt väg, säger Björn Gudnason, systemförvaltare på Eskilstuna kommun.
Foto: Patrik Svedberg

Det var under mässan ”Eskilstuna inspirerar” som kommunen delade ut pris till medarbetare och verksamheter som på ett framstående sätt utvecklat sina verksamheter. Vård- och omsorgsförvaltningen vann Innovationspriset med motiveringen: ”Innovation som skapar värden genom tidsvinster och minskad stress, mer delaktiga brukare och bättre kvalitet genom dokumentation i realtid.”

– Att uppmärksammas med detta pris betyder mycket för vårt fortsatta arbete. Det visar att vi är på rätt väg och det gör oss stolta, säger Björn Gudnason.

Ett mer mobilt arbetssätt

Det var för drygt ett år sedan som Eskilstuna kommun tillsammans med Atea och ILAB inledde ett mer mobilt arbetssätt inom hemtjänsten med hjälp av appen Viva Omsorg. Lösningen bygger på att varje medarbetare har en iPad med sig hos brukarna för att på detta sätt kunna dokumentera sitt arbete på plats.

– Syftet var att nå en ökad kvalitet för brukarna, bli en attraktivare arbetsgivare och minska stressen för personalen. Vi är väldigt nöjda över resultatet och det känns som att vi uppnått precis detta, säger Björn Gudnason.

Det mobila arbetssättet med Viva Omsorg och de vinster detta har medfört för verksamheten har gett mersmak. Björn Gudnason ser många framtida möjligheter med digitala lösningar.  

– Det finns många lösningar som vi nyfikna på. Fjärrtillsyn implementeras just nu och digitala nycklar är något vi pratat om. Framtiden får utvisa vad vi fyller vår digitala verktygslåda med, avslutar Björn Gudnason.  

Mer om Viva Omsorg

Appen Viva Omsorg bidrar till att skapa effektivare flöden med kortare ledtider och ökad kvalitet inom hemtjänsten och hemsjukvård. Appen Viva Omsorg har tagits fram av Atea och ILAB.

Simon Norman
Simon Norman Chef Verksamhetsutveckling