Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-05-29

Vem blir Årets Digitaliseringsledare?

Atea tillsammans med tidningen Chef lanserar priset Årets Digitaliseringsledare. Priset kommer att delas ut till en modig verksamhetschef som tillsammans med it driver den digitala transformationen i ett företag eller en organisation.

– Den digitala transformationen ritar om kartan för alla verksamheter och ställer helt nya krav. Med det här priset lyfter vi fram chefer som hittar nya, smarta sätt att jobba på, förbättrar affärerna och får sina medarbetare med sig. Vi på Chef är väldigt glada över att ha Atea som medarrangör på Chefgalan där vi prisar de chefer som leder för framtiden, säger Cissi Elwin, chefredaktör och vd tidningen Chef.

Atea har länge arbetat för att it och verksamheten ska göra gemensam sak för bästa genomslag av digitalisering. Ett exempel är den återkommande konferensen Digitala strategier som genomförs tillsammans med Dagens Industri.

Nu tar Atea steget vidare med det nyinstiftade priset som genomförs tillsammans med tidningen Chef och delas ut på Chefgalan i mars.

– Svenska it-avdelningar ligger i framkant vad gäller att stötta digitaliseringen. Nyckeln till framgång ligger i samarbete. It är digitaliseringens möjliggörare, men utan djärva linjechefer som är goda ledare blir det sällan verkstad, säger Carl-Johan Hultenheim vd Atea Sverige.

Nominering av Årets Digitaliseringsledare via länken http://chef.se/chefgalan-2017/

Nomineringsprocessen stängs den 1 oktober och sedan inleds ett arbete av företaget Navigio. Jurygrupperna utser fem kandidater som går vidare. Navigio genomför därefter en liknande process som vid en rekrytering. Dokumentationen blir underlag för juryn som väljer tre finalister i varje grupp.

I jurygruppen för Årets Digitaliseringsledare ingår Ateas vd Carl-Johan Hultenheim.