Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-04-28

Svensk Friidrott och Atea prisar årets främsta friidrottare

Svensk Friidrott och IT-infrastrukturföretaget Atea har under två års tid arrangerat Friidrottsgalan gemensamt. Nu är datumet för 2016 års gala klart.

23 november kommer årets främsta friidrottsprestationer att hyllas och bland annat Årets friidrottare att utses. Precis som förra året kommer Friidrottsgalan att hållas i Stockholm Waterfront efter Ateas evenemang Digitala Strategier som vänder sig till verksamhetschefer och it-beslutsfattare. 

– Vi märker att intresset för Friidrottsgalan har blivit större sedan vi relanserade den 2015, både inom friidrottsrörelsen och hos friidrottspubliken. Det mediala intresset är stort, det är alltså inte bara vi som vill lyfta fram alla fina prestationer som svenska friidrottare gör under ett år. Att vi nu för tredje gången i rad arrangerar Friidrottsgalan tillsammans med Atea är väldigt roligt och glädjande, säger Svensk Friidrotts marknadschef Jan Larsson.

Han får medhåll av Ateas marknads- och HR-direktör, Magnus Sallbring.

– Vi på Atea är stolta över att få vara med och göra det möjligt för svensk friidrott att få träffas och hylla sina mästare i sällskap av sina medaljörer genom åren. Det är en ynnest för oss och våra kunder att vara med under en sån härlig galakväll, säger Magnus Sallbring.

Under Friidrottsgalan delas priser ut till bland annat Årets prestation i landslaget, Årets prestation i Finnkampen och Årets prestation i Folksam Grand Prix. Det största priset är Årets Friidrottare som i fjol gick till Angelica Bengtsson. Förra året infördes också det nya priset Svenska löpares hederspris.

Läs mer om Friidrottsgalan och priskategorierna på friidrott.se.

Mer information

Jan Larsson
Marknadschef Svensk Friidrott
070 379 86 22
jan.larsson@friidrott.se

Magnus Sallbring
Marknads- och HR-direktör Atea
070 840 00 00
magnus.sallbring@atea.se