Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-09-09

Region Skåne tecknar avtal med Atea

Region Skåne har tecknat avtal med Atea Sverige att vara regionens licenspartner. Affären beräknas omsätta omkring 130 miljoner kronor om året och löper under tre år med möjlighet att förlängas i ytterligare upp till tre år.
Sjukhus ikon

Avtalet avser licenser och därtill kopplade konsulttjänster. Avsikten är att Region Skåne ska förenkla och förbättra sin licenshantering vid nyanskaffning och kompletteringsköp av licenser, förnyelse av service och support samt att säkerställa compliance vid förändringar i sin it-miljö.

Tjänsterna avser i huvudsak konsulttjänster och är direkt kopplade till programvaran som köps via avtalet och kan utgöras av installation, implementation, konfigurering, uppgradering, utbildning och en viss anpassning av produkter.

Målet är att skapa en långsiktig avtalsrelation med en partner som åtar sig att tillsammans med Region Skåne skapa en effektiv licenshantering för hela regionens it-miljö.

Avtalet beräknas omsätta 130 miljoner kronor om året och löper under tre år med möjlighet att förlängas i ytterligare upp till tre år.