Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-05-24

Nyköping väljer Atea som it-partner

Nyköpings kommun tecknar långsiktigt partneravtal med Atea för att hitta nya kostnadseffektiva lösningar. Avtalet tecknas på tre år med möjlighet till förlängning och innebär att Atea kommer att nyanställa.
Stadsbild från Nyköping

– Det är väldigt kul att vi vann upphandlingen och även ett kvitto på att vårt tidigare samarbete med kommunen har fungerat bra, säger Stefan Ljung platschef på Atea.

Kommunen har som bekant ansvar för att erbjuda stöd och service till invånarna i livets alla skeden. Det innebär också en komplex infrastruktur där kraven på snabbare och mer kvalitativa leveranser av it-tjänster hela tiden ökar.

– Tanken var att hitta en strategisk samarbetspartner som har kapacitet att leverera mot större organisationer och som framför allt kan offentlig sektor, säger Peter Palmebäck, it-chef vid Nyköpings kommun.

Ateas anbud antogs i tuff konkurrens och bolaget ska nu arbeta tillsammans med Nyköping för att utveckla kommunens it-infrastruktur och hitta kostnadseffektiva lösningar för kommunens kärnverksamheter. Genom att samla allt hos en partner får kommunen en helhetslösning och därmed en mer flexibel it-leverans.

– Det handlar om allt från nät och kommunikation till cirka 11 000 it-arbetsplatser, kapacitet i form av server- och lagringstjänster ifrån vårt datacenter, och även allt som har med en rätt omfattande licenshantering att göra, säger Peter Palmebäck.

Avtalet omfattar även Oxelösunds kommun som sedan några år samverkar tillsammans med Nyköping för att ge medarbetarna tillgång till ett större och robustare system med säkrare support.

Avtalet tecknas för tre år och kan förlängas i maximalt ytterligare fyra år och är värt cirka 30 miljoner kronor om året.

– Vi är väldigt glada att få fortsatt förtroende från Nyköpings kommun. Det här ger oss en långsiktighet i vårt arbete. Vi har sedan tidigare ett kontor i Nyköping och efter det här avtalet kommer vi att behöva anställa fler personer där, säger Stefan Ljung, platschef för Ateas kontor i Nyköping, Norrköping och Linköping och som i dag har totalt 75 medarbetare.