Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-04-17

Nya avtal om smarta it-lösningar i vården

Ett stort intresse från besökare, nya avtal med partners och flera som ville inleda samarbete med Atea. Det är resultatet från Ateas medverkan under Vitalis – Nordens största e-hälsomässa som arrangerades i Göteborg i början av april.

– Det här var första gången som vi visade upp en sammanhållande plattform för mobila lösningar inom vården, det vill säga allt på ett ställe, säger Andreas Lönnmo, nationell enhetschef för mobilitet vid Atea.

Ateas mässmonter Appakuten bemannades av ett tiotal specialister från Atea och flera samarbetspartners, och alla var klädda i vita rockar.

– Antalet nyfikna besökare var en framgångsfaktor och en förklaring är att vi hade så många varianter på lösningar som är till nytta i verksamheten, oavsett om man jobbar med klinisk vård på sjukhus, inom hemvård eller strategiskt med it-frågor.

Bland annat väckte Gnoscos dermatoskop, som ger möjlighet att upptäcka hudcancer stor uppmärksamhet. Det gjorde även Assa Abloys låssystem Cliq. Ett låssystem som innebär att hemsjukvårdare kan öppna dörrar på distans. Atea har tecknat avtal med båda bolagen.

– Vi har dessutom flera partners som knackar på efter att ha besökt oss på Vitalis och undrar hur de ska göra för att bli en del av vår verksamhet. Det är mycket glädjande. Tillsammans kan vi medverka till att vården får effektiva och smarta it-lösningar som skapar nytta för alla, det vill säga patienter, personal och även för verksamheten.

Läs mer om it i vården