Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-04-04

Bo Ringdahl ny regionchef på Atea

Bo Ringdahl tillträder som regionchef för Atea Stockholm. Bo har lång erfarenhet från it-branschen med bland annat 17 år på HiQ, varav de sista sju åren som vd för HiQ Stockholm.
Stadsbild från Stockholm

– Jag är oerhört taggad att börja jobba på Atea. Det är ett stort och välskött bolag med medarbetare som både har driv och visioner. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla affärer där it som tjänst och paketering blir allt viktigare för att underlätta våra kunders verksamhet, säger Bo Ringdahl.

Bo Ringdahl startade som konsult på HiQ i mitten av 90-talet och gick sedan vidare till olika roller som säljare, konsultchef, försäljningschef och vd för HiQ Stockholm. Ett styrelseuppdrag för Tengbom arkitektbyrå ledde till hans senaste uppdrag som vd för byrån.

– Min drivkraft har alltid varit att jobba nära kunder och vara delaktig deras utmaningar. Även om jag har tillbringat en stor del av mitt vuxna liv i it-branschen är jag ödmjuk inför uppdraget. Digitaliseringen går snabbt och det är vår uppgift att bidra med it-lösningar som stödjer våra kunders utveckling, säger Bo Ringdahl.

– Jag är väldigt glad att välkomna Bo som ny ledare för vår Stockholmsregion och medlem i den svenska ledningsgruppen. Den digitala transformationen skapar många nya möjligheter och jag är övertygad om att Bosses ledarskap och erfarenheter blir en positiv kraft i utvecklingen av Atea, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Bo Ringdahl efterträder Christer Eklund, som efter sex framgångsrika år som ansvarig för Stockholmsregionen blir övergripande chef för Ateas nationella enheter som hanterar hårdvara, mjukvara samt produktnära tjänster.