Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-07-06

Ateakoncernen tillsätter global hållbarhetschef

För att ytterligare sätta fokus och fortsätta satsning på hållbarhetsområdet tillsätts en helt ny roll på koncernnivå. Andreas Rydell är ny hållbarhetschef för Atea ASA.

– Jag är hedrad och glad att få ta ett övergripande ansvar för koncernens hållbarhetsarbete. Tillsammans med våra kunder, partners och i dialog med olika intresseorganisationer har vi lyckats skapa en bra plattform. Den resan har bara börjat och vi kommer fortsätta driva ett aktivt arbete inom området, säger Andreas Rydell.

Andreas har tidigare arbetat som kvalitets- och miljöchef på Atea Sverige och kvalitets- och miljödirektör inom MTR. Han är även vice ordförande i IT & Telekomföretagens hållbarhetsråd. Under 2014 drog han igång Ateas uppmärksammade upprop mot konfliktmineraler till vilket 320 företag och organisationer anslutit sig. Dessutom har han gjort flera besök i Kina och Kongo för att granska leverantörskedjan och gruvindustrin.

Atea har tilldelats många utmärkelser för sina insatser inom hållbarhet, bland annat har man erhållit Konkurrensverkets pris ”Utmärkt hållbar leverantör” 2015 , Gröna Bilisters pris ”Grönt Föredöme” 2016 samt klimatnätverket CERO:s årliga miljöpris för "Bästa Företag" under 2014.

Mattias Hedberg tillträder som tf. kvalitets- och miljöchef för Atea i Sverige.