Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-03-22

Ateakoncernen släpper ny hållbarhetsrapport

Atea släpper sin första hållbarhetsrapport i vilken koncernen har enats om ett antal viktiga frågor att driva. Rapporten redovisar vad vi gör idag och skapar även en grund för hur vi tillsammans arbetar framåt.

– Det känns jätteviktigt att vi kan berätta om vårt hållbarhetsarbete på ett transparent och lättförståeligt sätt. Vi får ofta frågor om hur vi arbetar med vår leverantörskedja, hur vi återvinner gammal it-utrustning och på vilket sätt vi arbetar med klimatfrågor. I rapporten går vi igenom det och berättar också ingående om våra besök på plats både i gruvor i Kongo samt fabriker i Kina, säger Andreas Rydell Chef Kvalitet & Miljö.

Hållbarhetsrapporten är ett viktigt och årligen återkommande dokument. Som Nordens största och Europas andra största leverantör av it-infrastruktur har Atea bestämt sig för att vara drivande i branschen när det gäller den här typen av frågor.

– Att se allt som görs inom koncernen på hållbarhetsområdet gör mig stolt. Vårt fokus är att bedriva ett genuint hållbarhetsarbete där vi satsar på områden som ligger nära vår kärnverksamhet, säger Andreas Rydell.

Läs hela rapporten här