Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-05-25

Atea startar nyhetssajten Voister

Voister är en ny satsning som gör relevant it-journalistik tillgänglig för alla som vill hänga med i utvecklingen. Bakom satsningen står it-företaget Atea.

Onsdagen den 25 maj lanseras nyhetssajten Voister. Bakom satsningen står inget traditionellt mediehus utan it-företaget Atea. Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör på Atea förklarar den annorlunda satsningen.

– Medielandskapet håller på att förändras och de traditionella medierna får det allt tuffare. Samtidigt ökar förtroendet för kommersiella avsändare. Om jag vill springa milen under 40 minuter går jag hellre in på adidas.se än Kvällspostens löparskola eftersom jag har förtroende för Adidas sakkunskap. Att de försöker sälja på mig skor är jag vuxen nog att kunna förhålla mig till.

Voister kommer inte att vara en säljkanal för Atea, betonar Magnus Sallbring. Istället vill han likna det vid en del av det naturliga ekosystemet som Atea är en viktig del av.

– Vi har valt att satsa lokalt när andra valt att rationalisera bort kontor och det gör att vi lever nära våra kunder. Vi vet vilka utmaningar som finns på it-avdelningar och i verksamhet. Tillsammans med deras erfarenheter, vår egen och våra partners kunskap skapar vi en nyhetskanal med relevanta nyheter.

Förhandsintresset har varit stort, inte minst hos den primära målgruppen som är it-beslutsfattare inom all tänkbar verksamhet.

– Jag tror inte att det stannar där. Idag är det många utanför it-avdelningarna som har behov av att förkovra sig i våra ämnen som också kommer att ha stor nytta av Voister, säger Magnus Sallbring.

Voister kommer förutom artiklar även att publicera mycket rörligt material, bland annat från den studio som Atea har byggt i Kista.

– Vi kommer även att ta med oss studion i landet, till exempel på Atea Bootcamp och jag skulle också gärna se att den följer med till Barcelona på Gartners event där vi intervjuar svenska CIO:er på plats om deras intryck.

voister.se