Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-11-30

Atea prisade spjutkastare för årets prestation i Finnkampen

På Friidrottsgalan fick de bägge spjutkastarna Anna Wessman och Kim Amb ta emot pris för årets prestation i Finnkampen. Priset delades ut av Ateas VD Carl-Johan Hultenheim och tränaren Yannick Tregaro.
Foto: Ryno Quantz/Svensk Friidrott

Motiveringen löd:
Anna Wessman, IFK Växjö - Karriärens första 60 m-kast kom i sjätte och sista och nådde hela 61.42, bara 54 cm från svenska rekordet, vilket gav grenseger med nästan två meter.

— Det var superkul att få ta emot Ateas pris för bästa prestation på Finnkampen. Det är en tävling som betyder väldigt mycket för mig och att få slå alla finskor och kasta personligt rekord var helt underbart. Alltid en stor ära att ta emot pris för ens prestationer, säger Anna Wessman.

Motiveringen löd:
Kim Amb, IFK Bålsta IK - Anförde med karriärens hittills klart bästa serie,  toppad av 84.50, bara 11 cm från personbästa, en historisk svensk vinst poängmässigt i den finska nationalgrenen.

— Att få vinna Finnkampen som spjutkastare är något alldeles extra. Att dessutom få bli belönad med årets prestation på Finnkampen betyder mycket! Detta pris kommer för alltid få mig att tänka tillbaka på den där fantastiska kvällen i Tartu, ett minne för livet, säger Kim Amb.