Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2016-05-26

Atea ansluter sig till EICC

Ateakoncernen är den första it-återförsäljaren i Europa som ansluter sig till EICC. Genom samarbetet kommer Atea få ökad insyn i leverantörskedjan och säkerställa kunders krav på hållbara leveranser.

– Det är ett avgörande steg i Ateas hållbarhetsresa. Våra kunder vill se ett ökat engagemang och att vi trycker på för att nå framsteg i frågor om arbetsförhållanden, mänskliga rättigheter och miljö inom leverantörsledet, säger Chiara Selvetti, hållbarhetsspecialist på Atea.

EICC, Electronic Industry Citizenship Coalition, är en sammanslutning med drygt 110 it-bolag och uppskattas omfatta 6 miljoner arbetare. Organisationen är kunskapsledande vad gäller leverantörskedjan och de standarder och verktyg som behövs för att förbättra villkoren.

– Som medlem i EICC kan Atea driva förändring inte bara i sin egen leverantörskedja utan för hela it-branschen. Tillsammans kan vi genomföra förändringar som inget enskilt företag hade kunnat åstadkomma, Deborah Albers, vice ordförande för hållbarhet på EICC.

– EICC-medlemskapet betyder att Atea har mycket bättre insyn i hur och var våra produkter tillverkas och att vi slår oss samman med andra världsledande företag och därmed kan påverka villkoren för  miljontals arbetare som bidrar till våra it-produkter, säger Chiara Selvetti.

Deborah Albers, vice ordförande hållbarhet EICC och Chiara Selvetti, hållbarhetsspecialist Atea