Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyhetsarkiv
Nyhet2018-02-19

Strategi Säkerhet 2018 - mötesplatsen där säkerhet står i fokus

- Säkerhet är en av de mest avgörande frågorna för digital framgång idag. Där står vi inför många utmaningar. Det är med anledning till detta som Atea har tagit initiativ till en mötesplats där säkerhet står i fokus, säger Albin Zuccato, nationell affärsområdeschef på Atea Säkerhet.

Strategi Säkerhet 2018 går av stapeln den 19 april på Epicenter i Stockholm. Det är mötesplatsen där Atea bjuder in branschens aktörer och beslutsfattare för att mötas och tillsammans diskutera taktik, trender, teknik och hur vi skapar ett säkert Sverige.

Hur ser hotbilden ut i Sverige och hur skapar vi en säker infrastruktur

- Vi står inför ett avgörande vägskäl. Informationssäkerhet berör hela samhället och kräver en ständig dialog mellan myndigheter, organisationer och privata företag. Ska vi lyckas bygga ett starkt Sverige med modern it måste vi på ett strategiskt sätt ta oss an de utmaningar vi ställs inför. Ingen kan välja att stå utanför och på egen hand skapa en säker infrastruktur. Alla måste vara med och ta sitt ansvar, fortsätter Albin Zuccato.

Viktiga frågeställningar kommer att diskuteras både ur den offentliga och privata sektorns perspektiv. Många intressanta talare och experter kommer att inspirera och upplysa om smart teknologi och taktiska lösningar för att vi tillsammans ska kunna skapa ett säkert samhälle.

Vilka krav ställer NIS-direktivet och GDPR på samhällets aktörer? Vad betyder MSB:s nya regelverk för den offentliga och privata sektorn? Hur efterlever vi våra lagar och regler på bästa sätt? Vi framtidsspanar och ser hur vi kan förbereda oss och jobba långsiktigt. Detta är exempel på frågeställningar som tas upp under dagen. Avslutningsvis blir det mingelmat och möjlighet till vidare diskussioner och nätverkande.

Missa inte Strategi Säkerhet 2018 den 19 april! Läs hela intervjun med Albin Zuccato.