Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyhetsarkiv
Nyhet2017-03-09

Prästen Monica Eckerdal utsedd till Årets Digitaliseringsledare

Priset till Monica Eckerdal delades ut under Chefgalan på Grand Hôtel i Stockholm och uppmärksammar att hon i sin roll som präst i Svenska kyrkan förnyat och digitaliserat en traditionsbunden miljö på ett innovativt och inspirerande sätt.

Juryns motivering: Kandidaten har genom digitalisering skapat resultat som inte är möjliga att övervärdera. Från ett begränsat initialt uppdrag har kandidaten i en traditionstyngd miljö, på eget initiativ och med enormt tålamod verkat genom digital vardagsteknik för att göra skillnad och rädda liv. Hon har överbryggat geografiska hinder och mött människor där och när de behöver det som mest.

Det var en otroligt glad pristagare som tog emot utmärkelsen på scenen av Ateas Sveriges vd, Carl-Johan Hultenheim.

– Jag känner mig både ödmjuk och stolt över att vår samhällstjänst lyfts fram på detta sätt genom priset. Jag hoppas att alla som jobbar med mig känner samma stolthet, säger Monica Eckerdal, präst Svenska kyrkan.

Priset Årets Digitaliseringsledare instiftades av Atea och tidningen Chef för att delas ut till en modig verksamhetschef som tillsammans med it drivit den digitala transformationen i ett företag eller en organisation.

– Atea har länge arbetat för att it och verksamheten ska göra gemensam sak för bästa genomslag av digitalisering och det känns otroligt glädjande att priset har rönt ett så stort intresse att den har seglat upp som den näst populäraste kategorin när det kommer till antalet nomineringar, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Voister: Digital präst räddar liv

– I vår digitaliseringsresa har det varit viktigt med en vision vart det är vi ska ta vägen för att kunna göra skillnad för människor. Tålamod har även det varit viktigt. Många gånger flyttar man fram positionerna med myrsteg och det hade nog ibland bara varit lättare att ge upp på vägen.

Läs artikeln

På delad andra plats kom; Daniel Forslund, innovationslandstingsråd, Stockholms läns landsting och Michelle Kadir, vp digital business, Sony Music.

Daniels motivering: Kandidaten är som ledare en föregångare och katalysator för digital innovation i en politisk miljö. Han har genom att utmana satta regelverk tagit bort hinder och möjliggjort för andra att driva inte ett utan flera olika initiativ. Resultatet kommer alla patienter i vården till godo.

Michelles nominering: Den internationellt erkända kandidaten har med den senaste tekniken bland annat skapat en transparens i affärsmodellen som ger kunderna en tydlig ekonomisk bild av sina konstnärskap. Detta har hon gjort med stort mod och framåtanda i en komplex miljö.

Juryn består av:

  • Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea Sverige (ordförande)
  • Ann Hellenius, it-direktör/cio, Stockholms Stad
  • Johnny Bröms, cio, Max Hamburgerrestauranger
  • Jonas Westerlund, global it-infrastructure manager, Permobil
  • Elisabeth Stjernstoft, director business it, Tele 2
  • Klas Bendrik, cio, Volvo
  • Maria Rankka, vd, Stockholms Handelskammare

Läs mer om samtliga priskategorier