Laddar meny

Atea Tomorrow - september 2016

I detta nummer av Tomorrow kan du läsa om företag och offentlig verksamhet som satt upp en digital strategi och som nu tagit sina första steg. De delar gärna med sig av sina erfarenheter, så tveka inte att kontakta dem för att dela med dig av dina. Kanske är det starten på ett nytt framgångsrikt samarbete.

Artiklar:

Satsa på proaktiv it-säkerhet

Vi utsätts konstant för försök till dataintrång och det blir allt svårare att avvärja och förebygga attacker. Med Ateas säkerhetsövervakning som tjänst får du tillgång till specialister som bevakar ditt nätverk, stöd i akuta situationer och råd i ditt förebyggande säkerhetsarbete.

Kvalificerad vård i hemmet

Världens befolkning blir äldre och med stigande ålder följer ett ökat vårdbehov. Mobil vård skapar möjlighet för kvalificerad omsorg i en trygg hemmiljö och kan leda till färre resor, kortare väntetider på vårdcentraler och ett minskat tryck på akutsjukvården.

Framtidsspanaren

Din armbandsklocka beställer medicin, kläderna ändrar egenskaper efter vädret och gitarrlektionen leds av ett hologram som föreställer din favoritartist. Genom att analysera de stora trenderna kan vi ana hur framtiden kommer att se ut, menar Andrew Bolwell, Chief Disrupter på HP.

Hållbarhet är lönsamt på många plan

Samarbete, lokalt engagemang och uthållighet är några ledord för EICC som under tolv år höjt etiken inom it-branschen och visat aktörerna hur de kan bli socialt och miljömässigt hållbara. Vi träffade Deborah Albers, ansvarig för sociala och miljö-mässiga frågor hos organisationen.

Borde väga lika tungt som teknik och pris

Atea vill ge sina kunder möjlighet att välja hållbar it. När it-branschen samarbetar skapas bäst förut-sättningar att lyckas med det, menar Chiara Selvetti, hållbarhets-specialist på Atea med fokus på leverantörskedjan.

Visionen väcker innovationslust i Varberg

Virtuella brandmän, robotar inom omsorgen och skolor utan klassrum. Målet för Varbergs kommun är att automatisera det administrativa arbetet till förmån för mänskliga möten. Den stora utmaningen är trögföränderligheten i offentlig förvaltning, menar Anders Boustedt, kommunens it-chef.

Rådgivare på den digitala resan

En förutsättning för att skapa ett digitaliserat Varberg till år 2025 är att Atea och kommunens it-avdelning i ett nära samarbete tänker nytt och utvecklar tjänster som kommer till nytta för kommunens invånare. Peter Merhens, specialist på molntjänster på Atea, förklarar hur.

Permobil skapar värde med IoT

Att byta sittställning ofta främjar hälsan och är extra viktigt för människor med funktionshinder. Företaget Permobil har utvecklat en app som ställer om stolens stöd enligt ett visst mönster. Det är endast början på den nytta som företaget vill skapa med internet of things.

IoT är grunden för lönsamma beslut

Att koppla samman IoT och business intelligence är en trend som ger samhällets aktörer underlag för lönsamma beslut. Affärsutvecklare Lars Cederholm berättar varför Atea satsar på internet of things.

Försäkrad om högsta it-säkerhet

Centralisering med hjälp av Citrix har lett till höjd säkerhet och ökad it-kapacitet för Löf, Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag. Peter Abrahamsson, it-chef på Löf, delar med sig av verksamhetens största utmaningar.

Ett smartare samhälle med 5G

Robotar som lär av sina misstag, virtuella staket runt gruvarbetare och bussar som dyker upp när du anländer till busshållplatsen. Med femte generationens mobilnät, molnlösningar och digital teknik förändras samhället. Torbjörn Lundahl, programdirektör för det nationella forsknings-programmet för 5G på Ericsson Research berättar hur.

Digitalt rustad för kris

Vid översvämningar, bränder och terrordåd är myndigheters förmåga att samarbeta avgörande. I det här ledningsfordonet finns den senaste digitala tekniken som gör Skånes räddningstjänster förberedda på både kris och beredskap.

Här växer framtidshopp i Malawi

Genom att klimatkompensera såväl Bootcamp som tidningen Tomorrow kompenserar Atea inte bara koldioxidutsläpp utan bidrar också till att lyfta småbrukare i Malawi ur fattigdom.

"Vi vill lyfta innovativa ledare"

Årets Digitaliseringsledare är ett nyinstiftat pris som delas ut till en nytänkande och modig verksamhetschef som tillsammans med it-organisationen driver den digitala transformationen.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer