Laddar meny

Atea Tomorrow - september 2015

I det här numret kan du bland annat läsa om Johnny Bröms, CIO på Max hamburgerrestauranger, och Max digitala resa, hur Slussfors i Storuman skapade ett virtuellt hälsorum och om vårdteamet i Sala som använder digitala plattor. Dessutom Nadja Casadei, sjukamperskan som besegrade cancern och nu tränar för OS i Rio. Och mycket, mycket mer.

Artiklar: 

Möten på dina villkor

Skillnaden mellan fysiska och digitala möten suddas ut allt mer i takt med att tekniken förfinas. Med tjänsten Atea Anywhere samlar du all kommunikation i en enda plattform: telefoni, chatt och video.

Frigör tid med självbetjäning

Självbetjäningsportalen Atea Service Market hjälper dig att automatisera många it-ärenden. Här beskriver vi hur vardagen förenklas för chefer, medarbetare, skolelever, lärare och servicedesk.

Slipp sladdtrasslet

Det mobila kontoret ökar vårt behov av en flexibel arbetsplats. Med rätt dockningsstation behöver du en enda USB-kabel för att ansluta till bredband, skärm, skrivare, högtalare och extern hårddisk.

Välkommen till en mer digital hamburgerkedja

Den digitala revolutionen påverkar i hög grad hamburgerkedjan Max. Globala trender pekar på att allt fler konsumenter vill köpa eller förbeställa sin mat från mobilen.  

 

Digitala ronder på Västmanlands sjukhus i Sala

På Västmanlands sjukhus i Sala använder vårdpersonalen digitala plattor under patientronderna. Eftersom vårdappen i plattorna kopplas till journal-systemet finns alltid den senaste informationen till hands och säkerheten ökar, då alla aktiviteter ligger kvar i en lista tills de bockats av.

 

Slussfors testar virtuellt hälsorum

I Slussfors utanför Storuman finns ett virtuellt hälsorum som har väckt internationell uppmärksamhet, både inom sjukvård och i media. Med distansteknik kan patienter bland annat mäta blodvärden och prata med läkare i videokonferens. 

Ta ledningen i den digitala revolutionen

Steve Dietch, Vice president HP
Monica Ljung, CFO, Arla Plast
Fredrik Reinfeldt, Rådgivare och föreläsare
Johan Hallenborg, it-direktör Landstinget Kalmar Län

Dags att reflektera över makt och ansvar

När alla medarbetare får stöd att bli digitala medborgare skapas förutsättningar för ett flöde av förslag på hur verksamheten kan digitaliseras. Journalisten och författaren Andreas Ekström har många tankar om den digitala revolutionen, makt och ansvar. 

Krönika: Vi måste ju träffas!

Vissa myter är svårare att slå hål på än andra. Att man i affärslivet alltid måste börja med att ses IRL, I Riktiga Livet, är en av myterna. Och ja, det stämmer att IRL-möten ofta är trevligare...

Atea Bootcamp - en lysande plats för digitala idéer

Digital revolution, rockiga välkomstvrål, trendspaningar och självkörande bilar. Den energi, inspiration och kompetens som finns på Atea Bootcamp skapar förutsättningar för idéer och strategier som visar hur it-avdelningen kan leda digitaliseringen.

Atea goes Campus

I slutet av augusti intog Ateas medarbetare Stockholms universitet för att ta del av det senaste inom bland annat it-säkerhet och molnlösningar. Syftet är att företagets kunder alltid ska känna sig trygga i att de erbjuds den bästa kompetensen. 

 

Eldsjäl med ny gnista

SM-guldmedaljören i sjukamp har vunnit sin största seger. Motståndaren hette cancer och motmedlen stavas acceptans, skratt och bloggande. 
– Att vara öppen och berätta är det bästa jag gjort i hela mitt liv, konstaterar Nadja Casadei.

Digitalisering på agendan

Digitaliseringen är högst upp på agendan hos många företag och organisationer. Under årets Bootcamp frågade vi några av deltagarna hur långt de har kommit med sitt arbete.

Granskningen fortsätter

När det gäller hållbara, etiska upphandlingar ligger Atea i framkant. Den 24 november bjuder företaget in kunder och partners till en halvdag om Etisk upphandling. Även en granskning av leverantörskedjan i Kina står på schemat, berättar Andreas Rydell, chef för kvalitet och miljö på Atea.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer