Laddar meny

Atea Tomorrow - mars 2016

Idag kommer konstant nya attacker och det är nästan omöjligt för oss som individer att avgöra om ett mail eller en webbplats är äkta eller inte. Det är viktigt att veta vilken information som behöver skyddas och att säkerställa att man har en plan som även omfattar tiden under och efter en attack. Alla i verksamheten behöver utbildas och aktivt arbeta för en ökad säkerhet. Säkerhet är inte något man har utan något man gör och i det här numret får du mängder av tips från världsledande experter.

Artiklar:

Så  jobbar vi med digitalisering och säkerhet 2016

Vi frågade några kunder och partners hur de fortsätter att digitalisera och utveckla säkerheten under 2016

Kundens tillit är CIO:s ansvar

De illegala dataintrången omsätter miljardbelopp, tre till fem gånger mer än hela säkerhetsindustrin. Idag är det omöjligt att skydda verksamheten till hundra procent, därför krävs nya säkerhetsstrategier, säger James McNab, ansvarig för cybersäkerhet på Cisco. 

Kommunchef med mandat att förändra

Förändring, effektivisering och affärstänk. Monica Skagnes uppgift som ny kommunchef i Växjö är att leverera smarta tjänster med hög kvalitet till medborgarna. Målet är att bli Sveriges mest tillgängliga kommun. 

Komplex omvärld kräver nya ledare

Digitaliseringen skapar en komplex värld som kräver ett nytt förhållningssätt till ledarskap och affärsutveckling. För att navigera i den nya världen har Gartner sammanställt fem paradoxer som hjälper oss att förstå vilka utmaningar som väntar. 

EU kräver ökat skydd av uppgifter

Att kunna skydda känsliga uppgifter blir allt viktigare. Med EU:s skärpta data-skyddsreform ökar kraven på informationssäkerhet ytterligare. 

Allt fler har en plan för sin digitalisering

Det är fantastiskt att fler än hälften, 54 procent, av de it-proffs som besökte Atea IT-arena i höstas, har en plan för hur de ska digitalisera sin verksamhet. Det anser Charlotta Ungerth, CIO på Atea, när hon kommenterar undersökningen där 2 700 deltagare svarade.

Ny vårdapp gör hemtjänsten säkrare

I appen Viva omsorg finns all information hon behöver om de vårdtagare hon ska besöka. Sedan i höstas är vårdappen navet i Vadstena kommuns omsorgsverksamhet. 

Smedjebacken valde outsourcing

Smedjebackens kommun stod vid ett vägskäl. Att förnya och bygga ut sitt datacenter på egen hand var en möjlighet, om än kostsam. Valet blev att outsourca. Här är deras erfarenheter. 

Automatisering lyfter Umeå universitet

ITS vid Umeå universitet har tillsammans med Atea skapat nya flöden för självbetjäning och automatisering med hjälp av virtuella servrar. 

En ulv i fårakläder

Backuper är kärnan i it-säkerheten. Lagringsenheten TVS-EC880 har en kapacitet på 384 terabyte och passar utmärkt för säkerhetskopiering och filsynkronisering. Med en Intel Xeon serverprocessor blir den ett utmärkt alternativ till den klassiska servern.  

Krönika: Tillit och relationer är det digitala kapitalet

Reglering och nöd är de starkaste drivkrafterna till kreativitet och innovation. Historien upprepar sig sannolikt. Tekniken vinner alltid över politiken sa Stenbeck, i synnerhet när tekniken är så konsumentdriven som den är idag.

Nya portaler för smidigare samarbeten och flöden

Atea Rapid består av portaler för intranät, skolor och projektgrupper. De förenklar samarbeten och gör det möjligt att överblicka, dela och kommentera information var du än befinner dig i världen.

Här får datorer och smartphones ett andra liv

Varje år köps hundratals miljoner datorer, surfplattor och mobiltelefoner i världen. Allt fler vill bidra till en bättre miljö och samtidigt få ett tillskott i it-budgeten genom återvinning och försäljning av begagnade it-produkter. Vi besökte Atea Logistics som är störst i Norden på konfiguration- och recyclingtjänster. 

Videomöten allt trendigare

Det ökade intresset för Skypemöten märks tydligt i Atea eSHOP. Bärbar konferensutrustning samt datorer och surfplattor med inbyggda kameror klättrar starkt. 

Nattfotboll ger hopp och nya vänner

Vardagen för ensamkommande flyktingbarn och ungdomar på HVB-hem är inte enkel. Nattfotbollen i Tipshallen, Växjö, blir en oas där de kan släppa oron och bara vara. Atea i Växjö sponsrar något som känns meningsfullt. 

Allt fler drabbas av ransomware

Under 2014 upptäckte företaget Symantec 24 000 attacker med skadlig kod per dag hos sina kunder. Här förklarar Gustav Rydmark, Atea, hur du kan arbeta förebyggande. 

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer