Laddar meny

Atea Tomorrow - juni 2015

Detta nummer av Tomorrow beskriver, bland mycket annat, olika sätt att hantera det digitala ledarskapet. Du får bland annat tips i hur du bygger datacenter i molnet och hur de mobila flödena ser ut i det digitala samhället. Du kan även läsa om Johan Wissmans nystart och vårt engagemang i byn Meledayalam. Jag hoppas att du låter dig inspireras.

Artiklar:

 

Fem sätt att bygga datacentret i molnet

Med Atea molnserver kan du skapa ditt datacenter efter behov. Välj antal servrar, hur kraftfulla de ska vara och hur länge de ska användas. Kostnaden baseras på storlek, lagringsyta och antal timmar som datacentret används.

Mobila flöden i det digitala samhället

När arbetsplatserna blir allt mer mobila ökar behovet av att rätt person får tillgång till rätt information. Enterprise Mobility Management, EMM, är it-avdelningens verktyg för att hantera de mobila lösningarna.

Snabb, Sval och Diskret

Med en SSD-disk blir din dator snabbare, tystare och mindre känslig för stötar eftersom den inte innehåller några rörliga delar. Informationen sparas i fasta minnesceller vilket ger lägre energiförbrukning och längre batteritid.

Så behåller Sverige sin plats i toppen

Sverige har it-sektorn att tacka för en stor del av den ekonomiska tillväxten de senaste tjugo åren, enligt en rapport från myndig-heten Tillväxtanalys. Fredrik Reinfeldt, föreläsare under Bootcamp 2015 och konsult inom samhällsutveckling, tycker till om vad som krävs för att behålla en ledande roll inom it. 

Telenor siktar mot digitalt ledarskap

Med en snabbrörlig it-avdelning, tydlig intern kommunikation och en kultur som uppmuntrar innovation. Så ska Martin Petersén, CIO för Telenor Sverige, ta och behålla det digitala ledarskapet i sin del av it-branschen.

Språkexperterna som lyfter supporten

Med verksamhet jorden runt står Tetra Pak aldrig stilla. På den internationella servicedesken i Lund jobbar företagets medarbetare sida vid sida med Ateas it-konsulter och språkexperter. Tillsammans ger de Tetra Paks medarbetare it-support på deras eget modersmål. 

Svenska kyrkans digitala omvandling

Hur leder man en organisation med tusenårig historia in i den digitala framtiden? För Svenska kyrkans it-chef Razvan Nutu är det viktigare att prata om nytta och mänskliga möten än teknik.

Livsviktig it hos MSB

Jordbävning i Nepal, skogsbrand i Västmanland eller strömavbrott i Husum. På Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, är tekniken livsviktig för att kunna fatta rätt beslut. 

 

Annika skapade ordning på supporten

För tre år sedan tillträdde Annika Hansson som avdelningschef på it-drift och supportavdelningen hos Stena Metall. Idag har antalet incidenter halverats och medarbetarna har tid att vara proaktiva och jobba med framtidsfrågor. 

Som medmänniska når du längre

DU UNDRAR SÄKERT vem jag är. Jag är 17-åringen som de senaste månaderna i många forum haft äran att representera de ungas röst i samhället...

HP och Microsoft i topp

I Atea eSHOP toppar HP både klick- och försäljningslistan med sin populära Elitebook-serie. Bland de mest klickade produkterna finns Microsoft Surface Pro 3, som är mer uppskattad än sin föregångare.

Nystart för Johan Wissman

I två år tränade och tävlade Johan Wissman med smärtor utan att kunna prestera max. Nu har han bytt distans, klubb, stad och tränare och vägrar att kompromissa för att nå sitt mål: OS i Rio nästa sommar.

 

Inspiration för it-talanger

Next Up är en tävling som syftar till att inspirera unga människor, i synnerhet tjejer, att välja it som yrke. Vi ringde upp Gabriella Radencrantz, elev från ett av de vinnande lagen i Stockholm. 

Tio kilometer löparfest

Strålande sol, vibrerande förväntan och närmare 200 av Ateas partners, kunder och medarbetare på startlinjen. SM-milen i Malmö den 18 april blev den löparfest som alla hoppades på.  

Här är kvinnorna som lyfter byn

Två kvinnor sitter på huk i ett grönsaksland och rensar ogräs. I skuggan av ett träd står en kvinna och steker poori, luftiga matchips. Med ekonomiskt stöd från Atea har människorna i byn Meledayalam i södra Indien tagit flera steg från fattigdom, mot självförsörjning.

Årets hälsofrämjande chef

Tidningen Chef utser årligen en ledare som på ett extraordinärt sätt inspirerat och skapat förutsättningar för medarbetarnas hälsa. I år gick utnämningen till Magnus Sallbring, Ateas HR- och marknadsdirektör.

CIO, dags att leda digitaliseringen!

När företag, skolor och kommuner digitaliserar allt fler delar av sina verksamheter har it-avdelningen en unik möjlighet att ta en ledande roll. Charlotta Ungerth, CIO på Atea, håller keynotepasset under årets Atea IT-arena på temat ”Så tar du täten i digitaliseringen”.

 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer