Laddar meny

Atea Tomorrow - december 2016

Den viktigaste delen inom IoT handlar om information och hur vi kan hantera och dela den. Nya samarbeten kommer att krävas för att få tillgång till informationen. Vårt nätverk och vår plattform måste också bli en del av ett större ekosystem så att informationen kan delas med andra. Lycka till med dina satsningar! Hoppas du får nya idéer och en inspirerande lässtund.

Artiklar:

Framtidssäkra ditt datacenter

Med Ateas hybrida datacenter har du tillgång till den senaste tekniken och du får stöd i valet mellan publika och privata moln. I självbetjäningsportalen är det enkelt att på egen hand öka eller minska serverkapaciteten.

Så får du koll på mobilerna

Med konceptet Atea Smartphone tar du ett helhetsgrepp om verksamhetens mobiler. Support för medarbetarna sköts av specialister och om en telefon försvinner kan du radera känslig information på distans.

Offentlig sektor har möjlighet att driva utvecklingen

Digitalisering och IoT handlar delvis om teknik. Men främst handlar det om att skapa värde för människor. Den digitala strategen Sofia Svanteson ser en tydlig trend att frågan äntligen står högt på dagordningen hos ledningsgrupper och politiker.

Så får vi fart på IoT i kommuner & landsting

Att förstå medborgarnas behov, se helheten och förmedla det värde som den nya tekniken kan skapa. Det är några av nycklarna för att få fart på utvecklingen av IoT i kommuner och landsting. Det menar Sofia Svanteson på Ocean Observations och Niklas Pettersson på Atea när de möts i en dialog.

På tröskeln till det stora genomslaget

Trots att IoT har funnits ett tag ligger det breda genomslaget framför oss. Niklas Pettersson, ansvarig för Business Intelligence på Atea, ser hur vi står på tröskeln till genomgripande förändringar i digitaliseringens tecken.

När it förändras i takt med omvärlden

Varje månad anländer omkring 2 000 flyktingar till Sverige. Utbildningsföretaget AlphaCE hjälper nyanlända, långtids-arbetslösa och sjukskrivna ut i arbetslivet. Eftersom företaget måste vara flexibelt och ha verksamhet där behoven är störst valde de den molnbaserade lösningen Cisco Meraki.

Kramfors utvecklar på distans

Ett interaktivt intranät, vårdplanering på distans och videomöten för minskad miljöpåverkan. Kramfors kommun utvecklar sin Sharepoint-plattform för smarta flöden och nya funktioner. Till sin hjälp har kommunen de främsta utvecklarna – som de träffar via Skype.

Automatisering på distans

Det behöver inte vara svårt att utveckla en it-plattform på distans. Med en gemensam Sharepoint-site mellan Kramfors kommun och Atea får kommunens webbutvecklare god koll på projektet berättar Patrik Frieberg, seniorkonsult på Atea i Malmö.

Nyköping satsar på självbetjäning

Dygnet-runt-service, nöjdare kunder och en it-enhet som fokuserar på rätt saker. Nu gör många kommuner det bankväsendet gjorde för några år sedan, satsar på automatiserad självbetjäning. Nyköpings kommun har precis tagit de första stegen med hjälp av en självbetjäningsportal.

Våga släpp kontrollen

Med den molnbaserad självbetjäningsportalen Atea Service Market tar Nyköpings kommun ett viktigt steg in i tjänstesamhället. För it-avdelningen innebär det färre rutinärenden och mer tid för komplexa ärenden samt innovation. Andreas Warg, ansvarig för utvecklingen av tjänsten, reder ut begreppen.

 

Kraftfull som en dator

HP Elite x3 kan beskrivas som en phablet, en kombination av en mobil och en surfplatta. Och med smarta tillbehör kan du använda den som en bärbar dator.

Konsten att utveckla individen och gruppen

Uppdrag: Att skapa de bästa förutsättningar att prestera på topp individuellt och samtidigt värna lagkänslan. Passionen, glöden och drivet är något som företagsvärlden kan hämta inspiration från. Möt Karin Torneklint, respekterad och uppskattad förbundskapten för friidrottslandslaget.

För dig som älskar utmaningar

Att leda analyser, kundmöten och seminarier samt att fördjupa sig i informationssäkerhet ur kundens perspektiv. Det är några uppgifter som gör att Beatrice Fossmo stortrivs i sin roll som seniorkonsult inom informationssäkerhet på Atea.

Lisa Nore
Redaktionschef
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer