Laddar meny

Office 365 med Atea

Office 365 är en molnbaserad tjänst som innehåller en mängd möjligheter. Se till att maximera nyttan av din investering. Vilka pusselbitar behöver du för att optimera din verksamhet?

Konceptet Atea 365 beskriver hur vi på Atea arbetar med Office 365 samt de tjänster och mervärden vi erbjuder. Atea erbjuder stöd vid både det tekniska införandet och användarmottagandet.

Hur tar du dig till Office 365?

Resan till Office 365 består av olika steg och inslag. En tydlig process gör att du strukturerat tar dig till en molnbaserad leverans. Vi har tagit fram olika tjänster som ger dig underlag och förutsättningar för att välja rätt väg. 

Läs mer

Införande av Office 365

Vid ett införande av Office 365 behöver du planera för hur hanteringen och utvecklingen av it-miljön ska ske i förlängningen. Det finns flera funktioner att nyttja och det är viktigt att se hur de samspelar med varandra på bästa sätt.

Områden som också behöver diskuteras och tas ställning till är support, säkerhet och på vilket sätt du håller dig ajour med de ständiga förändringarna i tjänsten.

Sist men inte minst är det viktigt att se över användarmottagandet. Vårt tips är att du ser till att användarna behärskar så många funktioner som möjligt redan från start.

 • Office 365 support
  Fungerar som support för både intern it-avdelning och för användare. I supporten ingår first-och secondline.
 • Office 365 proaktiv
  Bevakning av kommande förändringar i Office 365. Atea filtrerar information, sammanställer samt redovisar hur förändringarna påverkar. Avser nya samt befintliga funktioner och produkter. Hälsokontroll genomförs även på den lokala infrastrukturen för Office 365.
 • Effektivare vardag
  Pedagogisk e-utbildning som består av kurser i de olika delarna av Office 365. Varje kurs är uppdelad i ett antal korta filmer. Efter avsnitten finns reflektionsfrågor som hjälper till att befästa kunskaperna. Utbildningen kan genomföras på både dator och surfplatta.
 • Atea Rapid
  Moduluppbyggt erbjudande för Sharepoint som innehåller Skolportal, Projektportal, Ledningsportal samt Intranät. Lösningen är standardiserad vilket underlättar uppgraderingar för hela verksamheten.
 • Office 365 telefoni
  Ta tillvara på Skype for Business i Office 365 och använd den för att ringa till det publika telefonnätet. Tjänsten etablerar en koppling till telefonnätet för att möjliggöra Skype for Business som telefonväxel.
 • Atea Molnvideo
  Tjänst som möjliggör att Skype for Business kan kommunicera med andra videosystem som till exempel Cisco eller Polycom.
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer