Laddar meny

Atea motionerar 70 000 till Cancerfonden

Nyhet 2015-10-13
De första veckorna av höstens Sverigestafett, då Ateas medarbetare motionerar och registrerar sina aktiviteter, har inte bara gett bättre hälsa utan även 70 000 kronor till Cancerfonden.

– Vi tror på ett aktivt liv, det kan vara gå, cykla och på annat sätt röra på sig. I år ville vi ge medarbetarna en extra sporre genom att skänka pengar till ett välgörande ändamål i förhållande till hur aktiva vi är, säger Magnus Sallbring, HR- och marknadsdirektör på Atea.

Under Sverigestafettens första tre veckor var 81 procent av personalen aktiva. Kopplat till de mål Atea har satt upp för hälsoprojektet innebär det att Atea skänker 70 000 kronor till Cancerfonden.

Sjukamperskan Nadja Casadei har varit med och peppat personalen till ett aktivare liv.  

– Jag blir galet imponerad av ett företag som lever sina värderingar och gör allvar i att röra på sig och dessutom bidrar med stöd till forskning som på sikt kan bota cancer, säger Nadja Casadei, som själv insjuknade i cancer 2013 men nu är tillbaka och tränar på elitnivå.

Atea startade Sverigestafetten 2012 som ett gigantiskt hälsoprojekt för Ateas medarbetare, kunder och leverantörer för att få en stillasittande it-bransch att röra på sig. Året därpå sprang, cyklade och powerwalkade 2 600 it-proffs från Luleå i norr till Malmö i söder.

Därefter har Atea regelbundet arrangerat Sverigestafetten nästa steg, som innebär att medarbetarna via gamification, uppmuntras till ett rörligare liv.  

Klicka på bilden nedan och läs mer på sverigestafetten.se.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer