Laddar meny

Tre år sedan Apple lanserade Ipad

Nyhet 2013-04-05
Denna vecka är det tre år sedan första Ipaden föddes. En produkt som förändrat mycket både för företag och konsumenter världen över. Såväl internationell som svensk press uppmärksammar nu den populära treåringen.

Nyhetssajten IT24 har frågat några olika aktörer i branschen om deras syn på Ipadens betydelse och inträde på marknaden. En av de tillfrågade är Ateas vd Carl-Johan Hultenheim.

– Det är roligt att se hur vi först tror att vi ska använda ny teknologi på gammalt sätt. För tre år sedan var det bara en konsumentprodukt, men under det sista året är det många företag som har förstått hur man kan använda den typen av teknologi för att skapa en effektivare verksamhet, säger Ateas vd Carl-Johan Hultenheim och utvecklar.

– Det har inneburit ett helt nytt sätt att konsumera it och tjänster på, men det är alltså först under sista året som man verkligen har dragit nytta av det på företagen genom att skapa tjänster och appar som är gjorda för dem. Där har vi sett en tydlig skillnad i skolan. De använder plattan på ett nytt sätt redan från början, medan man på företagen har tagit längre tid att anpassa sig.

Störst påverkan har Ipadden haft för Atea, och dess kunder, genom att skapa ett nytt beteende på företagen.

– För oss har det inneburit att vi fått hjälpa företag att hantera Ipad i det som vanligtvis är en standardiserad Microsoft-miljö. Så den har varit en viktig drivkraft i att skapa en infrastruktur för alla typer av devices. Men det här är så klart fortfarande bara i sin linda, konstaterar Carl-Johan Hultenheim.

Läs hela artikeln på IT24.idg.se

Källa: IDG/IT24

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer