Laddar meny

"Atea räknar med fortsatt god efterfrågan"

Nyhet 2013-06-04
Dagens Industri skriver idag om offentliga it-affärer i bistrare tider. ”It är en viktig del när kommuner och landsting effektiviserar och skapar nya tjänster”, säger Ateas vd Carl-Johan Hultenheim som blir intervjuad med anledning av Ateas ledande position som leverantör av it- och konsulttjänster till offentlig sektor.

Sveriges kommuner och landsting köpte it och telekom för cirka 18 miljarder kronor i fjol och den största delbranschen är it- och konsulttjänster – värd cirka 12 miljarder kronor. Största leverantör är Atea. Det visar en genomgång som Dagens Industri har gjort i samarbete med marknadskonsulten Double Check.

När näringslivet pressas av den finansiella oron växer den offentliga marknaden för it-tjänster snabbare än den privata.

”Den privata och offentliga sektorn har olika cykler, även om behovet av it är ganska lika. Konkurrensen om affärerna är lika hård på båda sidor, men offentliga sektorn styrs av lagen om offentlig upphandling och måste kontinuerligt konkurrensutsätta sina leverantörer. Det är ibland en utmaning för långsiktigheten som ofta behövs i it-projekt”, säger Hultenheim till Dagens Industri.

Atea räknar med fortsatt god efterfrågan.

"It är en stark drivkraft för nya typer av tjänster som utvecklas. Inte minst inom sjukvården där videokommunikation ska ge patienter till-gång till specialistvård oberoende av var man bor, eller kommunernas medborgartjänster som nu blir tillgängliga dygnet runt i appar"

Ta gärna del av intervjun och artikeln i sin helhet genom att läsa dagens tryckta upplaga av DI.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer