Laddar meny

Atea prisat för vårt miljöarbete

Nyhet 2013-10-11
Klimatnätverket CERO:s årliga miljöpris för "Bästa Företag" gick till Atea.

Priset togs emot av vår miljö- och kvalitetschef Andreas Rydell i Kista Science Center på den årliga nätverksträffen för medverkande företag och kommuner.

- Verkligen kul, och det här är ytterligare ett kvitto på att vi gör rätt saker och att vi fortsatt har ledartröjan när det kommer till vårt miljöarbete. Nu testar vi metoden i Kista (HK) men införlivar också flera aktiviteter i vårt nationella miljöprogram. På sikt kan det bli aktuellt att lansera metoden på flera orter, säger en stolt Andreas.

Andreas Rydell, miljö- och kvalitetschef Atea tillsammans med Markus Robèrt, forskaren bakom CERO.

Sedan en tid arbetar Atea, för sitt huvudkontor i Kista, efter en särskilt framtagen metod CERO(Climate and Economic Research in Organizations), för reducering av CO2-utsläpp i samband med resor. CERO är utvecklad inom KTH i samband med en doktorsavhandling av forskaren Markus Robèrt. Metoden ger kvantitativa, målorienterade beslutsunderlag, som tydligt presenterar både de utsläppsmässiga och ekonomiska effekterna för att påvisa vilka åtgärder som verkar mest effektivt mot uppsatta mål.

Fakta om Klimatnätverket CERO
Syftet med nätverket är att enas kring gemensamma strategier framåt, samverka med forskningen runt CERO, samt att sätta press på myndigheter och beslutsfattare att skapa bättre förutsättningar mot uppsatta klimatmål. De medverkande företagen utgörs av några av de största aktörerna i Kista Science City (bl. a Ericsson, IBM, Microsoft och Oracle). Med i nätverket är också 26 kommuner (Eskilstuna, Falun, Gotland, Gävle, Haninge, Haparanda, Huddinge, Järfälla, Kalmar, Kungsbacka, Nacka, Nyköping, Sala, Sigtuna, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Västerås, Örebro och Österåker, Blekinge, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Stockholm, Sörmland). Var och en av dessa driver egna processer med uppsatta målscenarier och handlingsplaner enligt den så kallade CERO-metodiken.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer