Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Molntjänster

Cloud

Du kan vara trygg i din resa till molnen - var du än befinner dig. Vi hjälper dig med en cloud-strategi för att din organisation ska få en modern it-miljö. Vi guidar dig i valet av cloud-lösningar bland alla alternativ som finns, stöttar vid migrering av er data och hanterar drift och övervakning.

Vägen fram för ett mer digitaliserat Sverige

Missa inte det senaste gällande it-driftsutredning och vad det innebär för din verksamhet. Se hela filmen om it-driftsutredningen och molnfrågan ur ett vidare perspektiv (ca 20 min).

Var befinner du dig i resan mot Cloud?

Atea CloudTrack är rätt i alla lägen och du kan välja bara en del eller hela konceptet oavsett var du befinner dig i din resa mot molnen.

För att förstå de olika delarna kan du läsa mer om varje steg nedan.

👉 Uppstart | PåbörjadMigrering | Modernization | Få kontroll | Överblick kostnader | Säkerhet | Arbetsplats 

Illustrativ bild över alla delar i Atea CloudTrack

🌿 Hållbarhet - vårt behov av teknik och teknisk innovation ökar

Datamängden vi människor producerat mellan 2010-2018 ökade med 550% ! Tack vare extremt effektiva datacenter så har energiförbrukningen endast ökat med 6% totalt sett. Sett till andel av den totala förbrukningen i världen så ligger just datacenters energiförbrukning kvar på 1% - vilket är samma nivå som 2010!! Det är en trend vi vill fortsätta att se.

Enligt den nya rapporten The Green Behind the Cloud kan en övergång till molnbaserade tjänster minska utsläppen med 5,9 procent vilket i ett globalt perspektiv kan ge en besparing på nästan 60 miljoner ton koldioxid per år. 

Så jobbar Atea med hållbarhet

Rapporten The Green Behind the Cloud (sida 3-4)

CloudTrack - ett ramverk för er cloudtransformation

Strategi för Cloud

Atea CloudTrack Strategy - din strategi mot cloud

Tillsammans har vi en heldagsworkshop med våra it-arkitekter då vi påbörjar resan mot molnet. Vi diskuterar definitioner och begrepp för att skapa samsyn, belyser affärsnyttor och affärsrisker samt identifiera parametrar för att avgöra var molntjänster skulle passa i er verksamhet.

Processer och förvaltning inom Cloud

Är molnresan påbörjad men ni har hamnat i läget ”Var tog vägen, vägen”?

I Atea CloudTrack Governance får du som kund hjälp med en process så ni kan jobba med dessa frågor långsiktigt. Låt oss hjälpa dig med bland annat regler, förordningar och avgränsningar, så kommer molnresan bli strukturerad, förutsägbar och säker.

Migrering till Cloud

Du får hjälp att få rätt sak på rätt plats.

I Atea CloudTrack Migration finns verktyg och metoder för att lösa flytten på ett smidigt sätt. Du får tillgång till den senaste kompetensen och de bästa metoderna genom våra specialister samt stöd igenom hela resan, från start till mål.

Modern plattform för Cloud

En plattform med förutsättningar för innovation i verksamheten

Atea CloudTrack Modernization är en sammansättning av olika tjänster i ett erbjudande som hjälper dig att snabbt få upp en modern it-miljö som snabbt ger er förutsättningar för att få kraft av innovationen i er organisation och verksamhet.

Styrning och kontroll till Cloud

En plattform som ger dig full kontroll, insyn och leveransförmåga. 

Atea CloudTrack Management hjälper dig under din molnresa att få kontroll, insyn och leveransförmåga. Genom ett skyltfönster kan dina medarbetare beställa funktioner och olika byggstenar som är anpassade mot deras behov från flera olika moln-leverantörer inklusive din egen lokala.

 

Kostnadskontroll för Cloud-miljön

Få kontroll och överblick över konsumtionen och kostnaderna

Vad är det som kostar i er molnmiljö och hur ni kan sänka kostnaderna?

Atea CloudTrack Cost Optimization ger dig den överblick du behöver. Du får hjälp att utvärdera er multicloud-miljö som ger er kontroll på kostnaderna med effektiva metoder där du bara betalar för det du faktiskt behöver.

Säkerhet i Cloud

Var du än befinner dig i molnresan så är hög säkerhet en förutsättning

Genom Atea CloudTrack Security får du en objektiv säkerhetsgenomgång av ert molnprojekt oberoende av leverantör. Vid avslut har du en kundunik analys med rekommendationer, redo att användas som beslutsunderlag inför verksamhetens fortsatta förflyttning.

Modern arbetsplats i Cloud

Morgondagens arbetsplats idag

Genom att sätta användaren i centrum med rätt verktyg skapar man arbetsglädje, ökat engagemang och högre produktivitet. Atea CloudTrack Workplace ger dina medarbetare rätt förutsättningar för att uppnå en modern arbetsplats.

Jonas Emilsson

Jonas har drygt tjugo års erfarenhet inom it-branschen och har jobbat med virtualisering och storagefrågor under en lång tid tillsammans med våra största kunder.
Tillbaka till Molntjänster