Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Mjukvara och licenser

Säkerhet för medarbetarnas skull

Vad behöver din verksamhet för ett lyckat säkerhetsarbete? Vi är övertygade om att medarbetarna i verksamheten är avgörande. Ta del av våra experters råd och tips för att utveckla verksamhetens säkerhetsarbete.

Hög tid att täppa till säkerhetsluckorna

När Folkhälsomyndigheten uppmanade oss att jobba hemma, blev det plötsligt julafton för många hackare.

— Om vi tidigare hanterade känsliga uppgifter från ett slott omgärdat av vallgravar och vakter, så skulle vi plötsligt skydda samma uppgifter från en enslig fjällstuga. Vi gjorde oss mer sårbara helt enkelt. Nu är det hög tid att kartlägga och täppa till säkerhetsluckorna, säger Anders Nilsson, Lead Security Architect på Atea.

Fem steg mot högre säkerhet

Medarbetarna i verksamheten är avgörande för ett lyckat säkerhetsarbete. Därför behöver du ständigt kommunicera alla förändringar som planeras och införs. I god tid innan de genomförs, på olika sätt och i flera kanaler.

Läs de fem stegen här

Webinar: Lyssna till vår säkerhetsexpert!

Man sitter på ett cafe och är fotograferad genom speglat fönster

Säkerhet för medarbetarnas skull – på deras villkor

Med en gemensam plattform för samarbete och lyhördhet för verksamheten, kan en stärkt it-säkerhet lyfta vardagen för varje organisation. Det hävdar Richard Hagerwald, lösningsarkitekt på Atea, med fokus på Microsoft EM+S. Här berättar han hur.

Skruva igång er IT-säkerhet - hjälp användarna att göra rätt!

Så funkar det!

Med hjälp av Microsoft EM+S är det möjligt att skapa hög säkerhet för alla tänkbara situationer. Här är några exempel.

 

Microsoft EM+S E3 eller E5 – två varianter för olika behov

Microsoft EM+S finns i två varianter, E3 och E5.

I EM+S E3 kan it-avdelningen på egen hand konfigurera och övervaka funktionalitet och återrapportering. De automatiserade funktionerna som riskbedömning, lösenordsåterställning samt möjligheten att låta den artificiella intelligensen i EM+S fatta smarta beslut åt användaren kräver en licensiering för EM+S E5, för de användare som ska använda funktionerna. Vilken variant som passar ditt företag bäst beror på: organisationens storlek, hur er it-miljö ser ut, verksamhetens art och i viss mån medarbetarnas it-mognad. Atea har de kunskaper som krävs för att hjälpa dig att välja rätt.

 

Säkerhet för medarbetare, från nuläge till börläge och vision!

Tillbaka till Mjukvara och licenser