Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning
mjukvara Digital arbetsplats

Veritas – ger koll på dina data

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller våra experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Armin Kardar har koll på det senaste som Veritas har att erbjuda.

När du vill få bättre översyn av din data

Mjukvaruföretaget Veritas har utvecklat smarta lösningar som hjälper företag hålla koll på sin data. Så kallad ”information mapping” vilket blir allt viktigare i dagens allt mer digitaliserade värld.

Många företag i dag sparar mänger av data utan att veta vad det egentligen är för data de sparar eller var den finns sparad. Enligt en undersökning som Veritas gjort är bara 17 procent av den data vi sparar verkligen värd att spara. Och det är inte egentligen sparandet som är problemet. Det är när du ska hämta data det blir problem, det tar oftast för lång tid och blir för dyrt.

Det finns många fördelar med att hålla koll på din data. Det är inte bara dyrare och svårare att hämta data om du inte har koll på var den finns. Det är också viktigt att hålla koll på vilken typ av information du lagrar med tanke på GDPR.

- Dessutom spar du licenspengar eftersom du inte behöver backa up mer än vad som är nödvändigt, säger Armin Kardar.

Ger dig bättre översyn

Veritas automatiska tjänst Information Studio baseras på teknologi som fungerar på alla plattformar.

Tjänsten är ett stort paket som är till för att du ska få en bra summering av all din data. Du får med hjälp av enkla rapporter och snygga grafiska gränssnitt veta vilken data som lagras var, vem som äger den och vilken filtyp det är.  Det ger dig även en uppfattning om vad det kostar företaget att planera sin datahållning bättre.

Baserat på dataanalysen kan du sedan filtrera data precis som du vill.

- Du kan till exempel skapa grundläggande regler för hur framtida filer som innehåller en viss data ska hanteras, säger Armin Kardar.

5 fördelar med att använda Veritas tjänst Information Studio
  1. Du GDPR-säkrar all din data
  2. Hjälper dig hålla reda på affärskritiska data
  3. Du kan få möjligheten att minska din licensinvestering
  4. Du får koll på vilken data du har lagrad
  5. Snabbare återställning av data

Skribent: Therese Slettengren

Tillbaka till Rådgivning