Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning

Veeam - När du vill ha en enkel och effektiv backup-lösning

Atea har många nära samarbeten med leverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Armin Kardar har koll på det senaste som mjukvarutillverkaren Veeam har att erbjuda.

Veeam – när du vill ha enkel och säker backup

Mjukvarubolaget Veeam software grundades med syfte att skydda företagens mest värdefulla resurser; deras data. För dagens moderna företag är det av största vikt att kunna hålla igång verksamheten utan några avbrott, dygnet runt, alla dagar, från vilken plats och vilken sorts enhet som helst. Att vara ständigt uppkopplad innebär att företagen måste ha snabba och effektiva lösningar för återställning av data om något skulle hända.

Veeam har lösningar som ger snabb återställning, verifierat skydd, risklindring, fullständig synlighet och undvikande av dataförluster. Lösningarna fokuserar uteslutande på backup av programvara och de har på kort tid tagit mycket mark från de stora giganterna genom att leverera avancerade backuplösningar för virtuella servrar som Hyper-V eller VMware vSphere.

Enligt Armin Kardar finns det en enkel förklaring till att företaget har fått sådan popularitet på kort tid:

- De förstår och bemöter företagens utmaningar att ständigt vara uppkopplade med enkla lösningar som historiskt sett varit krångliga och jobbiga. Veeam har gjort det enkelt genom att erbjuda produkter som gör att företagen aldrig mer behöver uppdatera eller återskapa ett system.

Säkerhetskopieringen genomförs mycket snabbare än vad som annars är brukligt och det sker utan att störa produktionsmiljön.

Företagets motto är ”IT just works” och enligt Armin Kardar är det verkligen ett motto som de lever efter.

- Våra kunder är väldigt nöjda med Veeams produkter, säger han.

Veeam tillhandahåller olika typer av flexibla lösningar på licensieringen som tillgodoser olika typer av behov av hosting, hanterade tjänster och molntjänster. 

 

Det senaste – backup för Office 365

I och med att allt fler företag går över till Office 365 börjar allt fler företag att lagra vital data direkt i tjänsten.  Men faktum är att det är otroligt viktigt att diskutera backup-lösningar när man köper Office 365.

- Man ska inte tro att allt löser sig bara för att det finns funktioner i tjänsten som ser till att data inte försvinner. Det gör det inte. Men har du en bra backup-lösning står du bara inför en liten kris jämfört med hur det skulle vara om du inte hade någon bra backup-lösning. Då skulle det bli en total kris, säger Armin Kardar.

Fördelarna med en egen backup är många, bland annat är det mycket enklare att återställa data från en backupapplikation och dessutom får du en garanterad separation av data från tjänsteleverantören om något av ekonomisk eller teknisk art trots allt skulle hända den. 

- Att ha ett bra backupsystem både minskar tiden för säkerhetskopiering och återskapande, samt ger dig kortare administrationstid och lägre omkostnader, säger Armin Kardar.

För några år sedan insåg Veeam behovet av backuper av Office 365 och lanserade då produkten Backup for Office 365.

- Om Office 365 skulle gå ner kan du med hjälp av den här produkten enkelt återställa er data på under en timme, säger Armin Kardar.

Veeam Backup for Microsoft Office 365 kan installeras i valfri Windowsserver som antingen kan köras i företagens lokala miljö eller hos valfri molnleverantör. Den inkluderar stöd för samtliga grundkomponenter i Office 365. Det är alltså möjligt att ta backup på både Exchange Online, Sharepoint Online och även OneDrive for Business.

 

Tre backup-tips från Armin Kardar

Veeam talar ofta om sin 3-2-1 backup regel. Denna regel är väldigt generell och kan appliceras på backup av alla typer utav data.

  • Ha minst 3 kopior av er data.
  • Spara kopior på minst 2 olika typer av lagring. Veeam fungerar med de flesta lagringstyperna. Välj mellan tape, disk, molnet osv.
  • Ha 1 kopia off-site.

Kort om Mjukvarubolaget Veeam

Veeam grundades år 2006 och har i dag 23 000 ProPartners och fler än 91 500 kunder över hela världen. Veeams globala huvudkontor ligger i Baar, Schweiz, och företaget har filialer runtom i världens länder. 

 

Skribent: Therese Slettengren

Tillbaka till Rådgivning
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer