Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning

Snow Software – ger dig koll på dina licenser

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller våra experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Eric Sjöström har koll på det senaste som Snow Software har att erbjuda.

Smart agent hittar dina programvaror

Tillväxten av molntjänster är stark och de senaste åren har det blivit allt vanligare med Software as a Service (SaaS) vilket har lett till att antalet programvaror i datorer, mobiler och molnapplikationer fullkomligt exploderat.

För många företag är det väldigt svårt hålla reda på hur många programvaror de har, vilka som verkligen används och vilka som bara ligger och skräpar. Följden blir att de inte heller vet hur många licenser de har och om licenserna hanteras korrekt.

Om du inte har koll på alla dina licenser riskerar du att få böter och kanske betala ett högre pris än nödvändigt.

Det svenska företaget Snow Software har skapat en lösning för detta problem som de är helt ensamma om på marknaden. Med hjälp av Snow får du istället full kontroll över vilka licenser som finns vilket ger dig både kostnadskontroll och synbarhet över alla de programvaror du konsumerar.

 

Så här fungerar Snow

Snow skickar ut en agent som inte bara identifierar dina programvaror och molnapplikationer.

När agenten väl har identifierat programvaran matchas den ihop med licensvillkoren och licensavtalet som är inlagt i systemet, sedan kan du mäta om licenserna nyttjas korrekt.

- Systemet skapar en rapport som visar om och hur du nyttjar dina licenser, exempelvis om du betalar för korrekt antal licenser, säger Eric.

Med hjälp av Snow kan du också licensoptimera.

- Om du till exempel har en programvara som kostar mycket pengar, men nyttjas lite av en person kanske det är bättre att föra över licensen på någon annan, istället för att köpa en helt ny licens till den personen, säger Eric.

 

Licenskoll kräver expertkunskap

Snow är ett fantastiskt hjälpmedel som passar alla företag med över 200 anställda, men det krävs faktiskt en hel del expertkunskap för att hålla koll på alla licenser.

- Att anställa en licensmanager som administrativt ska jobba med licenser är dyrt och kräver en hel del manuellt arbete. De finns många fördelar med att istället köpa den kunskapen från en extern part.

Genom att använda en extern licensmanager får du förutom expertkunskap och administrativt stöd även full koll på alla dina licenser vilket garanterar att du alltid gör rätt för dig.

- Om du anlitar en License Manager från Atea driftar vi Snow åt dig och analyserar vad du behöver göra för att optimera dina licenser, säger Eric.

 

7 fördelar med Snow Software:
  1. Ger ökad synbarhet
  2. Ger kostnadskontroll
  3. Säkerställer att du efterlever de licensvillkor du ingått
  4. Säkerställer att du är ”compliant”
  5. Säkerställer kvalité
  6. Minimerar manuellt arbete
  7. Enkel att använda

Snow Software i korthet

Snow Software är ett privatägt svenskt företag som startade 1997 av Axel Kling. Han utvecklade programvaran som hjälper företag få kontroll över sina licenser. Sedan dess har företaget sålt miljontals licenser till tusentals slutanvändarorganisationer och tjänsteleverantörer världen över. Snow Software är idag världsledande när det gäller att leverera avancerade lösningar för hantering av programvarulicenser.

Skribent: Therese Slettengren

Vill du komma i kontakt med oss?

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Tillbaka till Rådgivning