Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning

IBM – Smarta digitala lösningar gör din molnresa säker

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller våra experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Mats Rehnström har koll på det senaste som IBM har att erbjuda.

IBM har blivit mjukvarutillverkare

Många ser kanske fortfarande IBM som en hårdvaruleverantör, men faktum är att bolaget de senaste åren har gjort en resa där antalet hårdvaruprodukter minskat till fördel för mjukvara och molnprodukter. I dag står IBM Software för cirka 40 procent av IBM:s omsättning.

- De har en väldig bredd men det är inte så många som vet att det är IBM som står bakom, säger Mats Rehnström.

 

Hjälper till med molnintegration

IBM:s utveckling till mjukvaruleverantör gjordes både av struktur- och lönsamhetsskäl, men framförallt för att de ville hänga med kunderna till molnet.

De insåg att kunderna inte ville köpa verktyg, utan lösningar som kunde hjälpa dem med automatisering och digitalisering. I dag är IBM en av de bästa på att hjälpa kunder med integration i molnet just för att de kan vara med i hela kedjan och bistå med kunskap och säkerhetslösningar.

- IBM insåg tidigt att molnapplikationer kräver säkerhetslösningar som skyddar datan i molnet, samt lösningar som fokuserar på att förbättra miljön och är hållbara i längden.

 

Stora inom AI och smarta digitala lösningar

I dag pratas det mycket om smarta programvaror som med hjälp av AI inte bara kan analysera din data utan också ta analysen vidare och bygga en affärsmodell kring denna.

Det rör sig exempelvis om att implementera och stödja olika lösningar inom Internet of Things eller att hjälpa kommuner bli mer digitala och bygga smarta städer, hur företag kan hålla reda på sina varulager och fylla på dem automatiskt.

- I dag handlar mycket om AI och här har IBM massor av bra lösningar, säger Mats.

Ytterligare ett exempel på IBM:s framgångsrika resa mot AI är deras superdator Watson som både går att prata med och kan svara på komplexa frågor.

Watson används idag mycket inom sjukvården som expert, men även i kundtjänst och som rådgivare.

 

Nyfiken på vad IBM kan göra för dig?

Om du just nu är inne på en digital resa med ditt företag finns det mycket som IBM:s lösningar kan göra för dig.

- Börja din digitala resa med att kontakta din lokala kundansvariga på Atea. Så berättar vi mer och guidar dig vidare, säger Mats.

Skribent: Therese Slettengren

Vill du komma i kontakt med oss?

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Tillbaka till Rådgivning