Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Rådgivning

Adobe – gör det enkelt att arbeta med PDF:er

Atea har nära samarbeten med många mjukvaruleverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Sofia Thesander har koll på det senaste som Adobe har att erbjuda.

Adobe Acrobat – effektiviserar ditt arbete

Den främsta tjänsten som Adobe tillhandahåller är Adobe Acrobat som gör det enklare att hantera PDF:er, vilket både sparar tid för användaren och ger en ökad effektivitet på arbetsplatsen.

Med hjälp av Acrobat kan du enkelt

    • skapa PDF:er av vilken fil som helst.
    • redigera direkt i PDF:en.
    • arbeta samtidigt med andra i ett dokument.
    • få tillgång till PDF:en på vilken mobil enhet som helst.

Adobe Acrobat finns i olika versioner varav de vanligaste är Acrobat Pro och Acrobat Standard.

 

Adobe Sign – en enkel signeringslösning

Vill du också kunna signera PDF:er finns Adobe Sign. Detta program gör det enkelt att signera oavsett om du är enskild person eller ett team. Du kan enkelt skapa ett signeringsflöde, se var signeringen har stannat upp och var det finns en flaskhals.

Adobe Sign är implementerad i alla Microsofts produkter och även i Acrobat och går att koppla till Word, eller Outlook men kan också användas fristående.

Nu kan du köpa licens på transaktionsbasis

Det senaste som Adobe har att erbjuda är möjligheten att köpa Adobe Sign på transaktionsbasis, vilket tidigare inte varit möjligt då den enbart har sålts via Enterprise-avtal (ETLA).

- Det innebär att du kan köpa enstaka färre licenser och behöver inte sätta ihop ett stort Enterprise avtal för Adobe Sign vilket är smart för små, medelstora och stora företag som har ett behov av e-signering men inte i så stora volymer.

Adobe K12 - smart lösning för skolans värld

För skolor (förskola, grundskola, gymnasium och Komvux) har Adobe tagit fram erbjudandet Creative Cloud All Apps K12. Där ingår alla Adobes program och skolan får obegränsad tillgång till de senaste versionerna av program och tjänster plus licensiering som är anpassad efter utbildningsmiljöer.

Enkelt att komma igång

Enligt Sofia är det väldigt enkelt att komma igång med Adobes produkter.

- Du köper en licens, får ett mail med tillgång till en portal och skapar ett inlogg. Vips så har du tillgång till licensen som löper på årsbasis.

I programmet finns också kortare tutorials som innehåller bra tips. Sofia vill också tipsa om att du kan få en halvtimmes gratisutbildning med en specialist på Adobe om du köper en licens av Creative Cloud All Apps.

- Om du har minst en sådan licens får du tillgång till en expert. Mitt tips är att nyttja dem! Det spar både tid och pengar jämfört med att leta svaren på Youtube eller via någon extern utbildningsbyrå som säljer utbildningar i Adobes programvara, säger Sofia.

Kort om Adobe

Adobe är ett börsnoterat amerikanskt företag som grundades 1982. Adobe erbjuder alla – från kreatörer till globala företag – allt de behöver för att designa och leverera digitala upplevelser utöver det vanliga. 

Skribent: Therese Slettengren

Vill du komma i kontakt med oss?

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)

Tillbaka till Rådgivning