Tillbaka till Rådgivning om mjukvara

Citrix – mobila lösningar som passar de flesta

Atea har många nära samarbeten med leverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Armin Kardar har koll på det senaste som mjukvarutillverkaren Citrix har att erbjuda.

Citrix – hjälper företag att modernisera arbetsplatsen

Atea har många nära samarbeten med leverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna.

Experten Armin Kardar har koll på det senaste som mjukvarutillverkaren Citrix har att erbjuda.

I dag går det lika bra att jobba från en fast arbetsplats, som från mobilen, surfplattan eller en tunn klient och många verksamheter vill minska platsberoendet, driva effektivitet och produktivitet, samt minimera klimatpåverkan. Allt detta möjliggörs med Citrix lösningar.

 

Citrix Digital Workspace moderniserar arbetsplatsen…

Många större verksamheter har gamla applikationer vilket ibland kan utgöra ett hinder för modernisering, men med Citrix lösningar är detta inte ett problem.

Med Citrix Workspace skapas en plattformsoberoende arbetsyta med skrivbord och applikationer som kan nås oavsett enhet, tid och plats även om det finns gamla applikationer på arbetsplatsen.

Citrix Workspace är en ”portal” där alla applikationer nås via en inloggning.

Lösningen har hög säkerhet eftersom datan i arbetsytan är plattformsoberoende och aldrig sparas på den aktuella enheten.

Verksamheter kan exempelvis använda Windows 10 och/eller PC-applikationer på en Macbook, Chromebook eller surfplatta.

 

…och samlar applikationer på ett ställe

I dag är det är det allt vanligare att prenumerera och konsumera SaaS, mobil- och webapplikationer. Dessa applikationer nås via unika webadresser och de flesta skiljer sig gällande inloggningsnamn och lösenordsstandarder. Citrix Workspace samlar alla dessa applikationer på ett ställe och användaren behöver bara logga in vid ett tillfälle för att få åtkomst sitt sitt applikationsutbud.

 

Citrix ADC - fördelar kapacitet vid behov

I dag finns företagens applikationer ofta både on-prem i datahallen och hos molnleverantörer. Detta gör att det behövs mindre kapacitet i datahallen allt eftersom applikationer flyttas till molnleverantörer. Detta kräver en flexibel lösning och en licensieringsmodell som följer kundens resa.

Citrix Application Delivery Controller (ADC) med pooled capacity kan lastbalansera, leverera och säkra applikationer både internt och externt. Lösningen innebär att fysiska eller virtuella instanser upprättas där applikationerna befinner sig och dess kapacitet fördelas vid behov.

 

Citrix SD-WAN – sänker kostnaden

Verksamheter använder allt oftare Office 365 samt kommunikationslösingar som Microsoft Skype eller Teams. Om trafiken till dessa tjänster kan ta den kortaste vägen mellan olika förbindelser kan kostnader sparas och applikationsprestandan och användarupplevelsen förbättras.

Med Citrix SD-WAN får du just dessa fördelar och eftersom trafiken skickas simultant över flera förbindelser kommer en applikation alltid att fungera även om en förbindelse går ner. 

Atea och Citrix

Atea har ca 30 certifierade Citrixkonsulter samt 30 certifierade säljspecialister över ett stort geografiskt område. Atea besitter spetskompetens inom design, implementation och drift. Atea är en certifierad Platinum partner med specialistcertifieringar och kompetens inom Citrix samtliga fyra områden:

  • Virtualization – leverans av skrivbord och applikationer.
  • Mobility Management – administration av mobila enheter (EMM/MAM)
  • Networking – lastbalanserare som levererar och säkrar webapplikationer internt och externt. Konsoliderar flertalet nätverksfunktioner och bidrar till ökad prestanda och lägre kostnader.
  • Networking SD-WAN – WAN optimering för filialkontor. Förbättrar applikationsprestanda och reducerar kostnader för förbindelser.

Vill du veta mer eller prova Citrix Workspace kostnadsfritt, kontakta oss i formuläret nedan. 

Skribent: Therese Slettengren

Vill du komma i kontakt med oss?

?
?
?
?

Tillbaka till Rådgivning om mjukvara
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer