Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Mjukvara och licenser

Amazon Web Services - Världens största molnplattform

Om du inte dagligen arbetar med molntjänster kan det vara svårt att hålla koll på alla nyheter som ständigt dyker upp. På denna sidan delar vi med oss av inspiration och rådgivning om hur Atea bygger lösningar och tillför värde till er på AWS (Amazon Web Services) plattform.

Varför köpa Amazon Web Services på faktura genom Atea?

Den som idag köper AWS på eget betal- eller kreditkort ska normalt redovisa detta för sin arbetsgivare varje månad. Eftersom AWS-räkningen för en hel månad kommer under de första dagarna på nästa månad innebär det att man först då kan göra sin kostnadsrapport och därefter få ersättning på nästa löneutbetalning.

Skulle betalning till AWS inte ske, eller kortet löpa ut så finns en liten risk att användarkontot stängs efter ett par månader.

För dig som vill undvika obehagliga överraskningar på kontoutdraget och slippa utläggsredovisning har Atea förberett en enkel process att gå från kort till faktura i portalen Atea Cloud Portal.

I Atea Cloud Portal kan du också handla och hantera andra cloud eller SaaS, tex. Microsoft.

Genom Ateas många AWS-specialister kan din verksamhet dessutom få kvalificerad hjälp med smått som stort med allt mellan från strategi till säkerhet.

Världens största molnplattform - bara ett klick bort

Amazon Web Services (AWS) grundades 2006 och är idag världens största och äldsta molnplattform. Det är ett globalt nätverk som består av 22 regioner, utspridda över hela världen och som ständigt utvecklas. Varje region består av ett flertal datacenter, där kunderna kan lagra sin data i det som kallas ”molnet”.

- I och med att AWS ständigt utökar med fler regioner i världen möjliggörs för kunderna att lagra sin data lokalt, närmare sina användare, säger Daniel Oldberg.

Tips från molnarkitekten

Daniel Persson, molnarkitekt på Atea

  • Upprätta Cloud Center of Excellence
    Sätt ihop en grupp som är ansvariga för er molnsatsning. Den här gruppen har ansvaret för molnplattformen som ”produkt”. Hantera er organisationen som kunder vars mål ni hjälper till att uppnå. Gruppen kan med fördel även inkludera personer från andra delar av organisationen än drift och IT. Det är viktigt att den här gruppen tar hänsyn till vad ni som organisation levererar i slutändan. Anpassa gruppen efter hand i takt med att kunskap och mognad kring era molnplattformar växer. Ta ansvar för att sprida kunskap i organisationen!
Tillbaka till Mjukvara och licenser
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer