Tillbaka till Avtalsrådgivning
mjukvara Digital arbetsplats

Citrix – mobila lösningar som passar de flesta

Atea har många nära samarbeten med leverantörer som vi är väldigt stolta över. För att ligga i framkant håller Ateas experter ständig koll på de senaste nyheterna och trenderna. Experten Armin Kardar har koll på det senaste som mjukvarutillverkaren Citrix har att erbjuda.

Citrix - för den som vill jobba var som helst

Citrix är en programvaruleverantör som underlättar för företag och organisationer att centralisera och managera sina anställdas jobbmiljöer. Deras tjänster passar verksamheter med minst 50 anställda (det finns också alternativ för mindre företag) som vill ge mer frihet åt sina anställda och mer tid över för it-avdelningen att arbeta med utveckling istället för administration.

Målet för de företag som använder Citrix är att deras anställda ska kunna jobba var de vill, från vilken enhet som helst och att de ska komma åt allt som finns på enheten utan begränsning.

- Eftersom allt strömmas in till datorn du loggar in på kan du använda vilken skruttig gammal dator som helst och ändå få samma känsla som på din jobbdator. Det går till och med att köra intensiva redigeringsprogram. Det enda som behövs är en bra internetuppkoppling, säger Armin.

It-avdelningen spar dessutom massor av tid eftersom de kan managera alla ändringar, uppdateringar och installationer på en plats i stället för på var och en av de anställdas datorer.

Detta gör att it-chefen kan arbeta med utveckling i stället för med administration och ger ökad säkerhet eftersom känslig information bara finns på en enhet och inte på fler olika datorer.

- Det är så klart väldigt bra för företag som hanterar känsliga uppgifter, men som ändå vill ge frihet åt sina anställda som ska kunna jobba varifrån som helst.


Ny prenumerationstjänst

Det senaste som Citrix erbjuder är en SaaS-tjänst som innebär att Citrix själva per automatik tar hand om all administration av programvaran.

- Genom att prenumerera på denna tjänst ser Citrix helt enkel till att du alltid har den senaste versionen installerad. Detta tar bort ytterligare ansvar från it-avdelningen som inte längre behöver managera nya versioner.

 

Citrix Workspace – samlar allt på en plats

Citrix Workspace är en applikation som samlar allt du behöver för att utföra ditt jobb på en och samma plats, vilket är väldigt smart.

- Du får tillgång till en portal där alla dina program finns paketerade. Du behöver bara logga in en gång för att få tillgång till allt, inklusive hemsidor och program.

Ur it-avdelningens perspektiv ger denna stor säkerhet för organisationen eftersom kontot blockeras omedelbart om något ovanligt eller konstigt upptäckts.

 

Tips för införande

Tilläggsprodukten CITRIX ADC är en smart produkt som optimerar nätverket och ser till att rätt data åker till rätt plats.

- Den är en lastbärare som gör att du får ut max av ditt nät och ser till så att nätverket alltid är jämt fördelat och flyter på, om någon till exempel behöver mer kraft till ett videosamtal på Skype flyttas kraften dit, framför någon som ”bara” surfar.

Fem fördelar med Citrix tjänster
  1. Hög säkerhet
  2. Frihet att arbeta var som helst
  3. Förenklad administration för it-avdelningen
  4. Bättre överblick av alla användare
  5. Spar mycket tid

Om Citrix

Citrix Systems är ett amerikanskt mjukvaruföretag som säljer hårdvara, mjukvara och SaaS-tjänster med specialisering mot applikationsleverans och nätverksoptimering.

Skribent: Therese Slettengren

Tillbaka till Avtalsrådgivning
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer