Niklas Pettersson

Ansvarig, Business Intelligence

Som ansvarig för Ateas Business Intelligence och Internet of Things-avdelning har jag ett mycket stimulerande arbete. Min grupp och jag får arbeta med att en stor del av våra kunders verksamheter, från strategi till levereras. Vår uppgift är att nyttja information på nya sätt som möjliggör snabbare och ibland helt förändrade processer.

Många av våra kunder har en strategi för hur de ska nyttja sitt data för att mäta utfall. Baserat på detta kan de sedan fatta nya beslut. Vi hjälper till med att maskinellt jämföra utfall för att sedan optimera insatserna för att slutligen kunna skapa en automatiserad affärslogik.

Jag är sedan födseln extremt nyfiken och intresserad av att lära mig nya saker. Allt ifrån vad våra kunder levererar för produkter och tjänster till sina kunder eller konsumenter till hur tekniken fungerar ner på minsta detalj. Ner på partikelnivå. Det var den nyfikenheten som gjorde att jag valde att läsa till civilingenjör i kemiteknik, med inriktning mot nanoteknik.

Tjusningen med it är, till skillnad från nanoteknologi, att utvecklingscyklerna går cirka 100 gånger snabbare, vilket gör att jag idag har intressen som är mer på makronivå.

Jag har en bakgrund som konsultchef, affärsområdeschef, affärsutvecklare och it-arkitekt.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer