Vilken är den verkliga kostnaden för en trasig skärm?
Den vanligaste skadan på en smartphone är en sprucken skärm. Ofta glider den ur fickan vid fel tillfälle, eller ramlar av nattduksbordet vid ett halvvaket ögonblick. Känner du igen dig? Detta blir även ett problem för organisationer, då det är svårt att kontrollera kostnaden för denna typ av skada.

Skärmarna mer exponerade
Våra smartphone blir alltmer avancerade och sofistikerade. Att telefonens design är en del av användarupplevelsen är det inte längre någon som tvivlar på. Trenden med stora och välvda skärmar är troligen här för att stanna. Däremot innebär en större och välvd skärm även en ökad risk för skador.
Det kan bli kostsamt
I samma takt som skärmstorleken ökar så ökar även kostnaden för reparationer. I dagsläget är det inte ovanligt att ett skärmbyte kostar 40% av telefonens inköpsvärde. Exempelvis så kostar ett skärmbyte på en Samsung Galaxy S8 Plus 3200 kronor. Vem ska betala det, användaren eller företaget?
Vem ska man vända sig till?
Som företag vill vi ha rätt servicenivå och trygghet för vår it-utrustning. Detta gäller även vid reparationer av mobila enheter. Det finns många företag som erbjuder billigare skärmbyten, men som inte är auktoriserade servicepartners. Förutom risken med lagrade data på telefonen i orätta händer så förlorar du garantin för telefonen vid denna typ av reparation. Så frågan är, vill vi verkligen att våra användare ska vända sig dit för att få hjälp?
Finns det en bra lösning?
Till dess att alla telefoners skärmar är tillverkade av okrossbart glas finns det sätt att hantera organisationens mobila enheter. Extra försäkringar är ett alternativ, men kan även det bli kostsamt. Vår lösning på problemet blev Atea Smartphone. Kontakta gärna oss om du vill veta mer.
*Enligt apple.se respektive samsungservice.se