2018-11-09

Ignite - bästa nyheterna kring den moderna arbetsplatsen

Idag hade vi ett 50 tal personer på plats i Malmö för presentation av de bästa nyheterna från Ignite gällande den moderna arbetsplatsen. Jag presenterade nyheter inom OneDrive och Teams samt nyheten Microsoft Information Protection och att logga in utan lösenord.

Daniel Aldén
Daniel Aldén
Lösningsarkitekt

Två av de nya funktionerna som jag rankar högt i OneDrive är följande:

 1. Mentions
  Tagga personer direkt i Word och de får en länk och kommer direkt in i stycket som ska läsas eller editeras. Klicka här för att läsa mer om @mentions.
 2. Rapporter om vad som är delat i OneDrive
  Webbplatsadministratörer kan se vilka filer som har delats från deras webbplats men även exportera detta till en csv fil.

Två av de nya funktionerna som jag rankar högt i Teams är följande:

 1. Skype integration i Teams
  Att man nu kan ansluta till både Skype och Teams möte med samma klient. Nu kan läsa mer på länken nedan. Klicka här för att läsa mer om resan till Teams.
 2. Videomöte i Teams
  Genom att ansluta till ett möte genom Teams får man nya funktioner som transkription men även bättre ljud och bild. Helt enkelt en bättre upplevelse.

Microsoft Information Protection

Med hjälp av denna produkt kan slutanvändaren själv välja om de vill lägga på ett säkerhetslager på hela Teams när det skapas för att alla dokument som placeras under Teamet ska få samma etiketter/kryptering.

Logga in utan lösenord

Microsoft har nu gett oss lösningar för att alla inom bolagen ska kunna logga in utan lösenord. Ett sätt är Windows Hello, ett annat är att logga in via en kod i Microsoft Authenticator. Det nya valet är att logga in med en token bricka alternativt FIDO2 nycklar.