2018-05-28

Hantera din PC-flotta enklare med Windows AutoPilot

Microsoft Windows AutoPilot är en spännande molnteknologi som möjliggör en enklare hantering och utrullning av Windows 10 baserade maskiner för företag och organisationer.

För att ge ett smakprov på vad AutoPilot erbjuder, så har jag tillsammans med Surface-experten Martin Öster på Microsoft testat AutoPilot.

Med AutoPilot så kan man ta en ny internetansluten PC (Där serienumret mm satts upp i Autopilot) och bara logga in med sitt användarnamn och lösenord mot din organisation och få maskinen konfigurerad och klar.

Fördelarna och tidsbesparingen är enorma – och användaren kan sköta installationsprocessen själv – allt med bibehållen säkerhet och enligt policys som definierats av ens företag/organisation.

Först ut med hårdvarustöd för AutoPilot är Microsoft Surface familjen – maskiner producerade under 2018 med enbart serienummer, produktnamn och tillverkare kan sättas upp i AutoPilot via Microsoft CSP portal. (Det finns fler portaler från Microsoft för att installera AutoPilot på sina maskiner)

Men fler hårdvarutillverkare är på gång att stödja AutoPilot. Även gamla maskiner kan hanteras av AutoPilot – men då måste en först inventering av maskinerna göras för att få fram ett unikt hårdvaru-ID.

Är du redo att gå emot ett förändrat arbetssätt och hantering av PC-flottan - och få tillgång till rätt verktyg och miljö som en modern arbetsplats kan erbjuda inom hela din organisation?

Vi hjälper dig med råd runt för en ökad produktivitet, projekt, konsultation, säkerhet och leveranser för den moderna arbetsplatsen.

Anders Grönlund / Microsoft Partner Manager / Atea Sverige AB